Mezi zákroky plastické chirurgie vede plastická operace prsou

Jaké plastiky vedou?
  |  Komerční sdělení

Dnešní doba je postavena na kultu krásy. Ne že by tomu bylo kdysi jinak, dnes však máme mnohem silnější nástroje k tomu, abychom si dokázali krásu a mladistvý vzhled udržet. 

Plastická chirurgie dnes umí doslova odmazat roky v naší občance. Plastické operace už nejsou jen výsadou žen. Muži si rovněž uvědomují, že dobře vypadat je jednou z cest k úspěchu. A nemusí jít jen o rozmar. Povislá oční víčka, která se s věkem objevují, nám mohou vadit při práci.

Povislé tváře nám dávají negativní výraz – jenomže co když potřebujeme na lidi ve své práci působit optimisticky a pozitivně? Úprava vzhledu není rozmařilost. Jakou sílu má řeč těla, je z psychologie známá věc. A k ní nepatří jenom naše gesta, ale i to, jak vypadá náš výraz, obličej i naše ruce.

Jaké zákroky jsou nejvyhledávanější? Rozhodně ty, které zkrášlí prsa

Plastika prsou patří mezi evergreeny. Klasikou je augmentace prsou, tedy jejich zvětšení pomocí implantátů. Řada žen si tím splní svůj sen a zbaví se komplexů. Klasické zavedení implantátů však už není jediným řešením na cestě ke krásnějšímu poprsí. Stále oblíbenějším je tzv. lipotransfer, tedy zvětšení prsou vlastním tukem, nebo též breast lift (zvednutí a modelace prsou). Kombinovat lze rovněž zvednutí prsou a zvětšení implantáty.

Řada žen řeší i opačný problém a potřebují prsa zmenšit. Často ne z estetických, ale ze zdravotních důvodů, kdy jim prsa způsobují bolesti zad. Redukční mammaplastika ženám otevře nové možnosti, pokud jde o sport, oblékání i řadu dalších aktivit. Zmenšují se však i prsní dvorce. Což je opět záležitost estetická.

Novinkou je zvýšený zájem žen o plastickou operaci vpáčených bradavek

Kojení je opět v módě. Málokterá maminka se dnes nesnaží kojit alespoň po dobu prvních šesti měsíců věku novorozence. Vpáčené bradavky jsou však problémem kojení zcela znemožňujícím, nebo minimálně ztěžujícím. I tady umí plastická chirurgie pomoci. Na úpravu je důležité myslet ještě před otěhotněním a tento funkční problém lze poměrně snadným zákrokem upravit během necelé hodiny.

Plastika prsou není jen záležitostí žen

I mezi muži je plastická operace prsou na předním místě zájmu. Umí totiž řešit gynekomastii, pro muže nepříjemné zvětšení prsou. Muži díky tomuto problému trpí zejména psychicky. Zvětšená prsa u mužů přitom nejsou jen důsledkem nadváhy a mohou se objevit i u jinak štíhlých mužů. Při nadváze se většinou provádí liposukce mužských prsou.

Plastická chirurgie „odmaže vrásky“ i vylepší vzhled nosu

Pokud se odhodláme k plastické operaci obličeje, obvykle je to ze dvou důvodů. Prvním je, že chceme zvrátit čas. Odstranit vrásky a vypnout krk, čelo, obličej, toužíme dát opět správný tvar našim očním víčkům, nebo odstranit lícní tukové polštářky. Řešíme odstranění podbradku, ale i jizev, které jsou zrcadlem toho, čím jsme si v životě prošli.

Druhým důvodem je, že chceme změnit, co nám do vínku nadělila příroda. Nejčastěji jsou to odstávající uši, kvůli kterým jsme si od dětství vyslechli mnoho posměšků. O otoplastiku dnes žádají často už rodiče dětí, které problémem odstávajících uší trpí.

Dalším zákrokem je rhinoplastika – tedy operace nosu. Nenarodili jste se zrovna s pěkně tvarovaným nosem a nemáte tak silnou vůli jako některé celebrity, které nakonec na výrazném nosu postavily svoji kariéru? Plastická chirurgie umí nos vylepšit. A to nejen když vám ten správný nenadělila příroda, ale i když jej máte třeba zdeformovaný po úrazu.

Klíčová slova: