Mugcake - zdravá snídaně z hrníčku

Příprava je snadná
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zažil to už snad každý z nás. Ráno si chcete připravit snídani a nemáte moc času, ale zároveň nechcete své tělo hned ráno ošidit. V tomto případě je volba jasná a jmenuje se mugcake.

Mugcake je zdravá a výživově hodnotná snídaně z hrníčku. S radostí a bez výčitek si na něm mohou pochutnat i ti, co se snaží jíst zdravě nebo drží redukční dietu. Příprava je jednoduchá a rychlá, už za 5 minut můžete servírovat. Stačí vám pouze dát všechny ingredience do hrníčku, důkladně zamíchat a strčit do mikrovlnky. Za pár minut si pak můžete dopřát zdravou snídani. Nemáte-li ráno čas na přípravu, je možné si všechny ingredience nachystat do hrníčku už večer a ráno dát jenom do mikrovlnky.

Základ tvoří mleté ovesné vločky, které dodají tělu hned po ránu energii. Pokud neseženete mleté ovesné vločky v obchodě, použijte tyčový mixér, je to rychlovka. Dále budete potřebovat vajíčko, ovoce, tvaroh, bílý jogurt nebo třeba domácí lučinu a na ozdobení to, co vám chutná. Mugcake můžete ozdobit oříšky, ovocem, polít čokoládou. Každé ráno si pak můžete pochutnat na jiném snídaňovém hrníčku. Níže neváhejte vyzkoušet recept na vynikající ostružinový mugcake.

Ostružinový mugcake

Počet porcí: 1
Doba přípravy: 5 minut

Suroviny:
8 ostružin
40 g ovesných vloček
40 g tvarohu + 1velká lžíce na ozdobu
1 vejce
1/3 lžičky kypřicího prášku
2 malé lžičky medu

Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Přidáme 4 ostružiny, tvaroh, vejce, kypřicí prášek a lžičku medu. Vše ještě jednou promixujeme a nalijeme do hrníčku. Hrníček není třeba vymazávat.

Hrníček vložíme na 3 minuty péci do mikrovlnné trouby. Po třech minutách upečený ostružinový mugcake vyklopíme na talířek, ozdobíme tvarohem, zbylými ostružinami a polijeme lžičkou medu.

Klíčová slova:
tip