Darujte blízkým snazší pohyb

Každá pomoc se určitě hodí
  |  Komerční sdělení

Často chceme našim blízkým ukázat, že nám na nich záleží. Co ale koupit k narozeninám a výročím seniorům, abychom se nedrželi přílišným stereotypů? Přinášíme tipy na dárky pro seniory a pacienty, kteří mají problémy s hybností. Vždyť zdravotní pokroky blízkých vykouzlí úsměv na tváři celé rodině.

Malé dárky, velká úleva

Radost jistě způsobí i menší dárky, které nemocnému pomohou při rekonvalescenci nebo při každodenních činnostech. Ty mohou být pro nemocné někdy velmi obtížné. I běžná hygiena, jako je sprchování nebo péče o vlasy, působí při snížené hybnosti velké potíže. Aby byl pacient stále soběstačný, stačí pořídit vhodné pomůcky s delší rukojetí.

Během rehabilitace je nutné pravidelně procvičovat postižená místa. Díky trpělivým sestrám, cvikům i rehabilitačním pomůckám může být celý proces rychlejší a příjemnější. Například při cvičení prstů ruky je nepostradatelným pomocníkem posilovač prstů Qmed. Každý ze čtyř stupňů zátěže má jinou barvu, je malý a cvičit s ním lze naprosto kdekoliv.

Mezi oblíbené pomůcky na cvičení a rehabilitaci patří i nejrůznější míče a balanční disky. Tyto pomocníky často využívají i zdraví lidé, kteří díky nim zamezují bolesti zad z dlouhého sezení. Všechny balanční pomůcky jsou skvělé k aktivování svalů, které jsme už zapomněli používat. Tvrdost míčů na cvičení lze snadno upravit množstvím vzduchu uvnitř pomůcky. Cvičení navíc probíhá hravou a nenásilnou formou.

Trenažéry pro nejlepší výsledky

Pokud hledáte opravdu hodnotný dárek pro osobu s nemocí pohybového ústrojí nebo pro seniora, který má problémy s pohyblivostí, může být pohybový trenažér to pravé. Cvičit lze pohodlně vsedě. Trenažéry jsou vhodné i pro uživatele s velmi malou silou v končetinách. Na výběr jsou šlapací trenažéry, díky kterým pacient napodobuje jízdu na kole. Ale i takové přístroje, na které stačí položit nohy v určité poloze a trenažér je procvičuje sám. Díky kmitům pod nohama cvičícího se stimuluje metabolismus, krevní oběh, podporuje se lymfatický i žilní oběh a uvolňují svaly na nohou.

Meyra patří mezi světově nejznámější výrobce invalidních vozíků a dodavatele rehabilitačních pomůcek. Jejich heslo zní: „Usnadníme lidem pohyb“ a svou prací zlepšují podmínky pro hendikepované, starší občany nebo pacienty, kteří se zotavují z rozsáhlého zranění. 

Ať už vyberete pro své blízké menší nebo větší dárek, věřte, že nejdůležitější bude osobní předání a chvilky, které strávíte společně.