Seznámení přes internet? Dobrý nápad, ale musíte se držet pravidel

Seznamka může být fajn, zároveň je dobré být stále na pozoru
 

Jste sama jako kůl v plotě a máte pocit, že všichni muži, kteří stojí za to, jsou už dávno "rozebraní"? Buďte v klidu, patrně jste jen vyčerpala všechny možnosti ve svém blízkém okolí. Jenomže svět je mnohem větší a stoprocentně po něm chodí i vaše spřízněná duše. Udělejte to jako desítky tisíc ostatních Čechů – najděte si partnera přes internet. Jde to velmi rychle, a až podezřele snadno. Raději jsme pro vás přichystali pár praktických tipů. Budou se vám hodit.

Protože žijeme v době, kdy „nikdo nemá na nic čas“, natož pak na zdlouhavý výběr vhodného protějšku, internetová seznamování zažívají boom. Jenomže ačkoliv online seznamky patří k nejjistějším způsobům, jak se seznámit, je vhodné dodržovat určitá pravidla. Poslouží vám jako prevence před nepříjemnými situacemi, které by mohly vzniknout jako důsledek neopatrného seznamování.

Hlavně opatrně

Ne, každý na druhé straně monitoru skutečně není uchyl ani podivín. Individuí, které se na seznamkách poflakují z úplně jiných důvodů než vy, je naštěstí naprostá menšina. Přesto na ně můžete narazit, a proto buďte obezřetná. Nikomu nesdělujte svou adresu, ale ani telefonní číslo. A v žádném případě se s ostatními nedělte o stav vašeho bankovního konta. 

V případě, že vám do soukromých zpráv přistanou výhružky nebo oplzlé návrhy, o které nestojíte, kontaktujte provozovatele a požádejte ho, aby situaci vyřešil. Pokud se situace vyhrotí a budete mít pocit, že vám hrozí jakékoliv nebezpečí, kontaktujte policii.

Rozhoduje první dojem

Ne nadarmo se říká, že obal prodává. Podle odborníků na vztahy je proto klíčová profilová fotografie – měla by ostatní zaujmout, ale na druhou stranu neklamat a odpovídat realitě. Pokud žádnou „z poslední doby“ nemáte, vezměte si na sebe něco pěkného, doplňte outfit šperky Oliver Weber a udělejte si stylovou selfie.

A samozřejmě si dejte záležet také na vyplnění popisků. Ostatní uživatelé vás kontaktují pouze v případě, že jim okamžitě padnete do oka. Jinak překliknou na jiný profil a na ten váš už se pravděpodobně nevrátí. 

U popisků platí to samé jako u fotky. Uvádějte pouze pravdivé situace, jinak hrozí, že první schůzka bude zároveň tou poslední. Nebudete-li si s texty vědět rady, zeptejte se někoho v okruhu svých blízkých. Jistě vám rádi řeknou, jak by vás charakterizovali. Taková inspirace se rozhodně hodí!

Buďte přirozená a vyberte si správnou seznamku

Základním kamenem dobře fungujícího vztahu jsou upřímnost a přirozenost. A právě tyto vlastnosti by se měly projevit již v rámci počáteční komunikace. Ve svém vlastním zájmu nepřehánějte, nevychloubejte se a chovejte se tak, aby si potenciální partner udělal objektivní obrázek o vaší povaze.

Spoustu času ušetříte tak, že se zaregistrujete na specifickou seznamku (například pro věřící je dobrou volbou křesťanská seznamka) – výrazně tím zvýšíte šanci, že potkáte člověka s podobnými zájmy a životním stylem.