Jeho manželka zemřela na nádor. Policista zůstal sám na malého Olivera

Veřejnost může pomáhat, máme dobré srdce?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Smrt je součástí našich životů, občas ale zasáhne i mladého člověka, pro jehož okolí to může mít velmi tvrdý dopad. V takové situaci se nyní ocitl policista prap. Tomáš Mauer, který náhle ovdověl a zůstal sám na výchovu 18měsíčního syna Olivera. Co na to veřejnost? Pomůže?

Tomáš Mauer slouží na Krajském ředitelství PČR hl. m. Prahy v odboru cizinecké policie již šestým rokem. Za tu dobu sám nikdy neváhal pomoci ostatním policistům v těžkých životních situacích nebo pozůstalým po tragicky zesnulých policistech či padlých vojácích. Nečekal, že se v takové situaci jednou ocitne sám a bude potřebovat pomoc a podporu druhých.

Byl šťastný, když najednou...

Zrovna prožíval nejšťastnější období svého života, kdy s manželkou Renatou vychovávali malého syna Olivera, když přišla náhlá operace, kterou musela jeho žena podstoupit. Z původně banálního zákroku vznikl nečekaně velký problém, kdy byl Renatě zjištěn nádor v břiše. Po dlouhých a vyčerpávajících vyšetřeních a času stráveném v nemocnici nakonec nemoci podlehla.

"Přestože tuto ztrátu, kdy Tomáš přišel náhle o manželku a malý Oliver o maminku, nelze ničím nahradit, chceme společně vyjádřit podporu v tomto těžkém období a pomoci při stabilizaci sociální situace pozůstalých a také zajištění nezbytné péče pro Olivera. Rozhodli jsme se zorganizovat sbírku s názvem Oliver, která bude postupně pomáhat Tomášovi s péčí o syna. Především zajistí chůvu, potřeby pro rozvoj dítěte, pohybové aktivity, materiální vybavení, právní a další služby," prozrazuje Hynek Čech, zakladatel Nadačního fondu REGI Base.

Pomoci může každý

Pomoci Tomášovi a malému Oliverovi mohou nyní kolegové z řad policistů, ale také široká veřejnost. Sbírka probíhá prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu REGI Base 290 041 5315/2010.

"Jelikož se v této situaci může ocitnout kdokoliv z nás či našich blízkých, věříme, že veřejnost nezůstane k této události netečná a že kolegialita policistů není prázdným pojmem," dodává Hynek Čech. Nově založená sbírka OLIVER bude následně sloužit také dalším rodinám policistů v celé ČR, kterým zemřela manželka, či pokud zemře samotný policista a dítě zůstane samo pouze s jedním rodičem.