Vítejte v chytré domácnosti!

Splňte si své sny
  |  Komerční sdělení

Začalo to nenápadně - chytrým telefonem a chytrou televizí - a nyní už se termín “smart” spojuje s celými byty či domy. Jak taková inteligentní domácnost vypadá? Přímo z gauče si můžete ztlumit světla, zvýšit teplotu v místnosti a předehřát vodu, zatímco neviditelní hlídači kontrolují, zda má váš vzduch optimální vlhkost, a drží potenciální zloděje za dveřmi. Že vám to zní jako sen?

Základ chytré domácnosti

Na inteligentní dům lze připojit celou řadu technologií, které výrazně zvýší míru pohodlí, jíž si doma užíváte. Individuální řešení pro každou domácnost se odvíjí od toho, jaké jsou požadavky a nároky uživatelů, a přirozeně také od rozpočtu, který si na zavedení těchto systémů vyhradí. Klasickou kombinací je ovládání osvětlení, stínění, vytápění, větrání, vodostop i měření spotřeby elektřiny a zabezpečení domu. Taková základní forma chytré domácnosti vám již nejen usnadní život, ale také uspoří finance za energie a ochrání váš majetek. Bezpečnostní systémy důmyslně propojí alarm s chytrými zámky, které budete moci používat zcela bez klíčů pouze přes mobil či tablet.

Tip: Jak vám mohou chytré technologie pomoci s úsporami ve vaší domácnosti? Nechejte si poradit od odborníka! Kontaktujte energetického poradce E.ON, který vám poskytne poradenství na míru. Zeptejte se zdarma prostřednictvím tohoto formuláře.

Kolik inteligence si pustíte do bytu?

Nakolik automatizujete svou domácnost, záleží jen na vás - možností je nepočítaně a výrobci stále přicházejí s dalšími vychytávkami. Tak vám může chytrá trouba sama vařit podle receptů z internetu, chytrý květináč hlídat, zda vaše rostliny neumírají žízní, chytré zásuvky na dálku vypínat a zapínat zapojená zařízení... Oblíbené je ovládání volnočasové elektroniky od HiFi systému přes televizi až po herní konzole. Až se budete rozhodovat, jaká vylepšení do svého domova zavedete, snažte se najít tu správnou míru a nenechte se zlákat každou lákavou hračkou. Ne vše stojí za vynaložené peníze a přetechnizování domácnosti by vás také zbytečně vystavilo poruchám. Zaměřte se v prvé řadě na systémy, které vám spíše pomohou ušetřit, a nechte si pomoci od energetického poradce.

Zajímá vás, jak ušetřit za energie? Potřebujete poradit se zateplením domu, dotacemi nebo třeba s volbou vhodného vytápění? Na webu E.ON Rádce najdete mnoho praktických tipů a triků pro úspory elektřiny a plynu v domácnosti a můžete si zde snadno domluvit osobní, telefonickou či e-mailovou konzultaci s energetickým poradcem.