Odhaleno: Známe nejlepší triky kadeřníků, které před námi doteď tajili

Kadeřníci před námi tají spoustu šikovných triků
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejen Jaromír Jágr má splín, protože mu tajili elektrokolo. Toužíme nejen po snadném cestování, ale samozřejmě i po dokonalých vlasech. Proto jsme prohledali spoustu webových stránek, blogů a diskuzních fór kadeřníků a našli několik užitečných doporučení, o kterých před nám obvykle nemluví. Víte, jaké skvělé triky před námi skrývají?

Následující šikovné triky vycházejí z léty prověřených zkušeností kadeřníků. Teď se je konečně dozvíte i vy.

Ukažte kadeřníkovi, co se vám líbí a nelíbí

Před návštěvou salonu projděte internet a najděte několik fotek účesů, které se vám líbí, ale i těch, které byste na hlavě rozhodně mít nechtěli. Totéž platí i při změně barvy vlasů. Při hledání vhodných fotek se zaměřte na lidi, kteří mají podobný tvar obličeje jako vy. Díky tomu budete mít lepší představu o tom, jak bude slušet vám. Váš kadeřník by se pak měl obrázků striktně držet a nikdy zbytečně neexperimentovat.

Návštěvu salonu pečlivě naplánujte

Než zvednete telefon a zavoláte svému kadeřníkovi, připomeňte si, že sobota je na návštěvu salonu nejméně vhodná. V ten den totiž mívají kadeřníci nejvíc zákazníků a nebudou s vámi trávit tolik času, kolik byste potřebovali. Výsledek by pak mohl být o poznání horší než v kterýkoli jiný den.

Před mytím použijte olej nebo balzám

Pokud máte suché konečky, naneste na ně před mytím trochu balzámu nebo výživného kokosového oleje. Teprve pak si můžete vlasy umýt. Smyslem tohoto postupu je, že šampon nebude mít šanci vaše konečky zbytečně vysušit.

Jedno umytí nestačí

Možná to zní jako samozřejmost, ale je opravdu nutné, abyste si vlasy umyli dvakrát. Během prvního mytí z nich odstraníte nečistoty a mastnotu, ale teprve druhé mytí vám zaručí, že vlasy naplno využijí všechny prospěšné látky obsažené v šamponu.  

Nepřesušujte vlasy fénem

Většina z nás nemá čas nechávat vlasy po umytí volně uschnout a automaticky saháme po fénu. Jestliže jej musíte používat, nikdy ho nezapínejte na nejvyšší teplotu a fénovat začínejte vždy od ofiny. Čím studenější vzduch bude, tím lépe. Úplně studené fénování dokonce zajistí, že vaše vlasy budou hladší a rovnější. Vlasy nechte přirozeně uschnout alespoň o víkendech, aby si trochu odpočinuly.

Smiřte se s tím, že všechny zesvětlovače obsahují peroxid

Kadeřníci dobře vědí, že jejich klienti nemají rádi slovo „zesvětlování“, a proto jej většinou ani nepoužívají. Ať od nich uslyšíte jakékoli synonymum, buďte si ale jistí, že všechny přípravky s tímto efektem obsahují peroxid vodíku. Po něm vaše vlasy nikdy nebudou v takové kondici, jak byste si přáli.

Na vysněnou barvu nespěchejte

Je nezbytné, abyste byli trpěliví, pokud chcete dosáhnout ideální barvy svých vlasů. Kadeřníci často slibují ideální výsledek už po jedné či dvou návštěvách salonu, ale je třeba vědět, že barvení vlasů je složitá věda. Dokonalého odstínu tak lze dosáhnout až po třech, čtyřech barveních.

Vraťte se k sestříhanému účesu

Přestože teď nejvíc letí vlasy ostříhané do jedné délky, některým tvarům obličeje zkrátka nesluší. Pokud máte pocit, že mezi ně patříte i vy, poraďte se se svým kadeřníkem o tom, jestli byste neměli vyzkoušet osvědčené prostříhané délky. Vaše vlasy budou navíc díky nim vypadat mnohem hustší. 

Nevěřte "zaručeným" procedurám

Keratinová kúra na obnovení kvality vlasů je poměrně drahý, ale také oblíbený proces, který nabízí spousta kadeřnických salonů. Kadeřníci tvrdí svým klientům, že keratin a aminokyseliny se během procedury dostávají do vlasů a plně je obnovují. Ve skutečnosti drží keratin pouze na povrchu vlasů a efekt trvá jen několik měsíců, a navíc není zcela bezpečný. Většinou obsahuje formaldehyd, který je škodlivý pro vlasovou pokožku: způsobuje podráždění, svědění a vyrážku. Než se do podobné procedury pustíte, raději si to ještě důkladně promyslete.