Nejlepší letní účesy, které zvládnete během chvilky

Sponky vypadají v rozpuštěných vlasech velmi efektně
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Určitě to dobře znáte. Těšíte se na horké letní dny a to poslední, co chcete řešit, je krocení vašich neposedných vlasů a vymýšlení účesů, které by vydržely všechno od suchého vzduchu klimatizace až po slanou mořskou vodu. Naštěstí existují letní účesy, které zvládnete vytvořit během chvilky a vydrží po celý den. Tak se inspirujte!

Vysoký culík

Klasika, která nikdy nezklame. Dlouhovlásky ho ocení hlavně ve chvíli, kdy si nestihnou vlasy umýt, nebo v horkém letním větru, třeba na pláži. Vlasy vyčešte pečlivě kartáčem vysoko nad temeno hlavy a svažte gumičkou. Pokud se vlasy vlní nebo kroutí, zkroťte je za pomoci žehličky. Z culíku můžete uvolnit jeden pramen a ten obtočit kolem gumičky, vypadá to efektivně a ve spojení s večerními šaty i velmi elegantně.

Rozcuchaný drdol

Tenhle rozverný účes snad nikdy nevyjde z módy. Takzvaný „messy bun“ se nosí na temeni vlasy, ale nově i nízko, téměř u krku. Poté, co vlasy smotáte do silné gumičky, je nezapomeňte pro jistotu přichytit pinetkami, a zafixujte je lakem na vlasy. Jedině tak vám vydrží po celý den. Varianta s drdolem vysoko na hlavě se skvěle hodí na koupání. Pokud si drdol necháte přes noc, budete mít navíc druhý den krásně vlnité vlasy, a téměř bez námahy.

Rozpuštěné vlasy se sponkami

V práci chceme v létě vypadat uvolněně, ale elegantně zároveň. K tomu účelu se skvěle hodí klasické rozpuštěné vlasy, na jedné straně hlavy ovšem efektně přichycené výraznými sponkami. Vyberte si z bohaté nabídky drogerií nebo parfumerií a nechte je ve svých vlasech vyniknout. Pokud večer míříte na party, dejte si záležet na tom, aby byly vlasy krásně natočené, nebo naopak hladce vyžehlené.

Plážové vlny

Tenhle trend se vrací rok co rok. Lehce zvlněné vlasy, které vypadají, jako by vám právě uschly na slunci poté, co jste se vykoupaly v moři, jsou prostě a jednoduše sexy. Moc dobře to ví i výrobci kosmetiky, kteří zaplnili trh přípravky s mořskou solí určenými speciálně na tvorbu plážových vln. Stačí je jemně vmačkat do vlasů a nechat volně uschnout, případně jemně vysušit fénem.

Roztomilý bob

Možná jste si všimli, že v posledních letech je velmi trendy účesem takzvaný „lob“, tedy „long bob“. Jde o prodlouženou verzi klasického mikáda, zastřižené ovšem do stejné délky. Na léto se ale mnohem víc hodí klasický bob, tedy krátké mikádo, které můžete nosit uhlazené, natočené i rozverně rozcuchané. Bob sluší téměř každému tvaru obličeje a jde o naprosto univerzální účes, se kterým nemusíte vymýšlet žádné složité kreace. Vypadá totiž skvěle za všech okolností!

Klíčová slova: