Nejnebezpečnější tobogány a horské dráhy. Když je zábava na hranici života a smrti

Z toho se vám zatočí hlava...
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Lidé jsou hladoví po ledajaké zábavě, ale když si mohou do žil napumpovat pořádnou dávku adrenalinu, jejich ochota jde až na hranu života a smrti. Některé zábavní parky lákají na stavby, které pouze napohled obrátí žaludek vzhůru. Které z nich už se museli definitivně zavřít, protože některé návštěvníky jedna jízda stála život?

Když do vsi na náměstí přijede pouť a vy se houpete v klasických lodičkách, není to ten případ, kdy jste v ohrožení života. Na světě však existovalo hned několik zábavních parků, které díky závadám svých monumentálních atrakcí přivodily návštěvníkům i smrtelná zranění. Následující patří mezi ty nejděsivější.

Six Flags Magic Mountain, Los Angeles
Rotovat 360 stupňů kolem vlastní osy, to už je pořádný zápřah na lidské žaludky. Dráha s čtyřdimenzionálním efektem je děsivá chlouba amerického západního pobřeží. Nahoru, dolů, doprava, doleva.

Výstaviště, Praha
Je už jednou nohou v důchodu. Nejděsivější horská dráha v České republice nestrašila návštěvníky šílenými úhly a rychlostí jízdy. Atrakce, která po několik dlouhých letech končí, poslední léta děsila spíše povolenými šrouby a rzí. I tak moc bolí, že nezbylo nic než jen vzpomínka.

Během jízdy ztratíte pojem o tom, kde vám hlava stojí. Kolotoč, kde popíráte fyzikální zákony, se násobí v tunelech s vizuálními a zvukovými efekty. Tento ďábelský stroj ještě nikoho překvapivě o život nepřipravil.

Dreamworld, Austrálie

Sen se zrovna nesplnil čtyřem návštěvníkům Dreamworldu, pro které byla osudná vodní umělá řeka v jednom z největších zábavních parků na světě. Dvě ženy a dva muži se v raftu rychlostí 45 km/h vymrštili ven, protože bezpečnostní pásy přestaly fungovat.

Pád akcií a tržeb byl znát ihned a majitelé atrakci s umělou řekou automaticky rozebrali. Nutno zmínit, že Dreamworld nabízí ještě jeden unikát, který má velmi děsivé parametry. Tzv. Věž teroru vás rozpohybuje rychlostí 160 km/h. Nezbývá než doufat, že bezpečnostní pásy budou fungovat.

Tobogan Verrückt, Kansas City

Německý název znamená děsivý nebo šílený. To mohou potvrdit pozůstalí po nešťastně zemřelém chlapci. Tobogán, který byl zapsán v Guinnesově knize rekordů jako ten největší a nejrychlejší, se musel obratem uzavřít, protože důvodem smrti bylo zranění krku, které si dítě způsobilo v tobogánu. Pouhé dva roky mohli návštěvníci sjíždět tuto obludnou atrakci.

Abu Dhabí, Formula Rossa

Chtěli byste si vyzkoušet, jaké je to v kůži závodníka Formule 1? Navštivte oblíbenou atrakci v Abu Dhabí. Dráha poháněná hydrulickým systémem podobného těm u stíhaček vás vystřelí rychlostí jako u Formule 1.

Nejhorší čtvrti světa. Místa, kde vládne strach a boj o život. Více čtěte zde.