Restart pokožky po létě: Dodejte své pleti hydratační šok

V létě naše pokožka dostává zabrat, vystavení slunci bez řádné péče je dokonce nebezpečné
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Léto se nám pomalu chýlí ke svému konci. Neslo se ve znamení tropických teplot, kdy jsme naši pokožku vystavovali velkému slunečnímu i tepelnému náporu. Naše pleť by tak po létě měla dostat zasloužený „restart“, abychom jí po měsících plných slunění a koupání dodali vláhu a připravili ji na podzim. Dermatoložka MUDr. Věra Terzijská radí, jak na to.

I když se během léta chráníme a mažeme SPF krémy, je naše pleť namáhána a vysušována díky opalování, koupání i klimatizaci více než kdy jindy. Především toto léto se díky extrémně vysokým teplotám naše pokožka skoro „zavařila“. Je důležité jí tedy nyní věnovat větší péči. Nutná je potřebná hydratace jak v podobě dostatečného pitného režimu, tak použitím kvalitních hydratačních krémů a sér.

Po létu je dobré si na noc pořídit krémy s obsahem retinolu, kterému se také říká zabiják vrásek a pomůže pokožce zahojit se po slunečních měsících a také stimulovat v pleti aktivitu kolagenu, a tím oddálit stárnutí. Do svého arzenálu si také pořiďte séra s koncentrovanou kyselinou hyaluronovou, která na sebe dokáže skvěle vázat vodu a dobře tak hydratuje pokožku. Navíc působí proti volným radikálům a podporuje tvorbu kolagenu.

Sbohem, pigmentové skvrny

Vhodné jsou také přípravky s kyselinou glykolovou. Ta přispívá k regeneračním procesům v pokožce a navrací jí ztracený jas. Ideální je na zmírnění jemnějších pigmentových skvrn. Nejlépe se aplikuje ve formě koncentrovaných sér.

„Trápí-li vás pigmentové skvrny ve větším měřítku, zajděte si na chemický peeling, což je miniinvazivní ošetření estetické dermatologie a ideálním obdobím je právě září/říjen. Jde o lékařskou techniku, kdy se aplikací a působením jedné nebo více AHA kyselin destruuje kůže určité hloubky. Přirozeně pak dochází ke stimulaci a obnově buněk v různých vrstvách kůže. Výsledkem je zdravější a hladší pleť, s minimalizovanými projevy akné, pigmentací, vrásek a jiných nerovností,“ říká dermatoložka MUDr. Věra Terzijská z Perfect Clinic Dermatology.

Hydratační šok

Cítíte-li, že máte pleť po létě opravdu vysušenou, je dobrým řešením jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru tzv. Skinbooster, která pokožku hydratuje zevnitř. Skinbooster je účinná a hluboká hydratace pleti kyselinou hyaluronovu za pomoci jemných vpichů. Ideální je právě před a po letním období, kdy potřebujeme dodat svému tělu pořádnou hydratační terapii.

Klíčová slova: