Nevíte si rady, co koupíte blízkým pod stromeček? Vsaďte na knižní trháky

Už máte jasno?
Zobrazit fotogalerii (4)
  |  Komerční sdělení

Vánoce se nezadržitelně blíží a čas na nákup dárků se také krátí. Stále nevíte, čím obdarovat své blízké pod stromečkem? Hledáte dárek pro osobu, která ráda čte knihy? Tak teď je právě ta vhodná příležitost. Zde vám přinášíme pár tipů na knihy,které udělají radost opravdu každému.

Rodinné povídky

Autoři: Alena Mornštajnová, Petra Soukupová, Petra Dvořáková, Anna Geislerová, Miloš Urban, Marek Epstein, Irena Hejdová, Ivana Myšková

Antologie povídek nejlepších současných českých autorů – tentokrát na téma „rodina“. Jiřina soudí, že muži jsou ubožáci a bylo by nejlepší obejít se úplně bez nich. Jenomže aby dosáhla toho, po čem nejvíce touží, muže potřebuje. Alice stav osamění pociťuje dost silně, ač je vdaná. A potom může být i obyčejná návštěva ZOO s dvěma dětmi tou nejtěžší věcí na světě. Vypravěčka třetí povídky vlastní potomstvo nemá, nicméně najednou se musí postarat o autismem postiženou holčičku. Dceru své sestry. Ani v rodině malé Emy tatínky nenajdeme – jak ten její, tak maminčin bydlí totiž stejně jako Ježíšek v nebi. U Svačinových je tomu přesně naopak, tam hraje prim pánské pohlaví. A rybaření. Tři muži jsou hlavními postavami také následující povídky a i oni berou své ratolesti na dovolenou. Dopadne to ovšem… všelijak. Když Marii a Michalovi odjede dcera na týdenní gymnastické soustředění, najednou jako by nevěděli, co s volným časem. Jeho hlavní náplň? No přece hlídat morče! Také Blanka osamí, byť z mnohem smutnějších důvodů. Ale její šaty, dlouho vězněné ve skříni, neprodleně chtějí na ples…

Tip: Pokud chcete při nákupu knížek ušetřit, neváhejte využít například Martinus slevový kódSleva Knihy Dobrovský se určitě také bude hodit.

Ze dna ke hvězdám

Autor: Dušan Kadlec

Tato kniha ti ukáže, jak překonat těžké časy a zdolat i to zdánlivě nepřekonatelné. Je o tom, jak v životě zazářit i navzdory všemu tomu špatnému, co se nám v něm přihodí. O tom, jak si svůj život zamilovat i přesto, že je těžký. O tom, jak vyletět ke hvězdám, i když se nás problémy snaží stáhnout na dno. O tom, jak být šťastní, i když se nám to občas zdá nemožné.

iPohádka

Autor: Karel Kovář

Děti i dospělí, odložte mobily a ponořte se do první české (možná i světové) internetové pohádky. Ideální bude, když si ji přečtete v papírové knížce, protože jsou tam krásné ilustrace, které celému příběhu dodávají tu nejpohádkovější atmosféru. Kovy umí nejen točit videa a tančit, ale také psát pohádky! Co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami, ale i v této knize! Buďte připraveni na vše, jen ne na tradiční pohádku. Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV., vévodkyně ze Swiperightova, musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami – dcerou krejčího Elvírou a vlivnicí Markétou, jejíž vaření elixírů sledují na sítích desetitisíce – čekaly.

Gump - Pes, který naučil lidi žít

Autor: Filip Rožek

Neotřelé, poetické, chvílemi až bolestné vyprávění očima psího tuláka Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu dosáhnout až za duhový most, o neochvějné psí obětavosti položit život za svého páníčka, o naději, kterou nespoutá ani ten nejpevnější řetěz, ale také o zvířecí moudrosti, která nám lidem otevírá oči.

Gump přináší syrový a autentický příběh, vystavěný z reálných zkušeností člověka, který se celý svůj život věnuje záchraně týraných psů, odhalování psích množíren a napravování křivd, kterých se lidé v bezcitné honbě za penězi dopouští na nejlepším příteli člověka.

Je to kniha bez příkras a hollywoodského zjemňování. Jako bychom nahlédli do hlavy toulavého psa Gumpa a viděli všechno, co si prožil, jeho očima. Autor se setkal s trýznivými psími osudy a s jejich zážitky, nad kterými někdy zůstává rozum stát. Touto knihou chce lidem otevřít oči a ukázat jim, že každý z nás může pomoci, pokud si začne všímat dění kolem sebe, a přestane spoléhat, že situaci napraví někdo jiný. Až pochopíme, co nám psí duše dokážou nabídnout, může být náš život mnohem bohatší.

Knihu doplňují krásné akvarelové ilustrace Weroniky Gray a fotografie lidí a psů, kterými se autor v příběhu Gumpa inspiroval.

Babičko, vyprávěj

Autor: PharmDr. Monika Kopřivová

Otevřená kniha pro zaznamenání vzpomínek vaší babičky od dětství po současnost. Babička bude moci sama nebo s vaší pomocí vyplňovat knížku a odpoví tak na celou řadu pečlivě vybraných otázek. Namátkou: čím chtěla být, když byla malá, jací byli její rodiče a prarodiče, kde si hrála, kdy potkala dědečka – svého muže, co spolu zažili, jak vnímala babička historické události, co se podle ní dnes změnilo oproti době jejího mládí…

Kniha se stane pro vaši babičku zábavou a pro celou vaši rodinu cenným pokladem. Doprovodné obrázky a dobové fotografie pomáhají probouzet vzpomínky. V knížce je prostor na přidání vlastních fotografií. „Babičko, vyprávěj“ je unikátním dárkem pro všechny babičky.

Klíčová slova: