Silnice ve směru Praha - Kolín bude jako nová. Do té doby musíte kolony přetrpět

Silniční trasa ve směru Praha - Kolín se dočká velké rekonstrukce
 

Silniční trasa ve směru Praha - Kolín se dočká velké rekonstrukce, která začne 18. března a bude trvat zhruba dva měsíce. Řidiči by měli počítat s možnými komplikacemi. Kolony zřejmě budou na denním pořádku. 

Silnice I/12 v Úvalech se letos na jaře dočká velkých oprav. V celém úseku silnice se položí takzvaný tichý asfalt, opraví se také sklon vozovky a nastříká se nové dopravní značení. Přibude i nové svislé značení. 

Součástí bude i výstavba a rekonstrukce trubních propustí, čištění a hloubení příkopů a oprava mostu za pneuservisem. Rekonstrukce by měla začít už 18. března. Je celkově rozdělena do deseti etap, hotovo by mělo být do konce května.

Kolonám se při projíždění nevyhnete
Silnice I/12 zůstane celou dobu rekonstrukce průjezdná, nicméně doprava bude řízena kyvadlově přes semafory. Kvůli tomu je velmi pravděpodobné, že bude docházet k dlouhým kolonám, a to zejména ve špičce. 

Rekonstrukce se dotkne i řidičů Radlické čtvrti, protože od 17. dubna do 2. května bude autobus číslo 391 mimo provoz - tato autobusová linka spojuje Radlickou a centrum města Úvaly. Směrem na Jirny a nebo Škvorec se dostanete, byť i zde bude doprava řízena semafory. Odbočky na Dobročovice, Přišimasy, Tuklaty a Rostoklaty budou úplně uzavřené.

"Budeme se snažit udržovat město pro úvalské obyvatele průjezdné, zejména trasu Škvorecká, Komenského, Havlíčkova, Pražská. Aby nedošlo k dopravnímu kolapsu, chceme po dobu rekonstrukce vyloučit tranzitní dopravu. Kontroly policie tak budou častější," upozorňuje Petr Matura, vedoucí odboru investic a správy majetku v Úvalech.