Totální dopravní kolaps: Dálnice se proměnily na parkoviště

Povolí každodenní zácpy?
 

První sváteční den si vyžádal několikakilometrové kolony. Dálnice D1 stojí v obou směrech. Kritická situace je i na D4. Pokud nemusíte, rozhodně nevyjíždějte autem na silnice. 

S prvním dnem volna se řidiči zbláznili a všichni vyrazili na silnice a dálnice. Nejkritičtější situace je aktuálně u Mníšku pod Brdy na dálnici D4, na D1 se stojí v obou směrech!

I přes mnohá upozornění dopravních expertů - je to tady ostatně každý rok - se nikdo nepoučil. První sváteční den se opět na dálnicích spíše parkuje a popojíždí, než aby se jelo. Nápor aut na řadě míst vytvořil mnohakilometrové kolony.

Kde je situace nejhorší?

Nejkritičtější je dopravní situace na jihočeské dálnici D4 směrem na Příbram. Kolem Mníšku pod Brdy se jezdí krokem a znovu si zaparkujete i před Příbramí. Pokud jedete přes D4 od Prahy na Příbram, musíte počítat se zpožděním až hodinu a půl!

D1 je tradičně zasekaná v obou směrech a stojí se hned na několika místech, kolony se tvoří i ve směru do Brna, a to na 21. kilometru. 

"Je to neskutečné peklo, navíc je horko a řidiči jsou nervózní. Kdo si s sebou na cestu nevzal vodu, určitě umírá pomalou smrtí," komentoval telefonicky Aleš Spitzer situaci na D1. Pokud to není otázkou života a smrti, raději ani nevyjíždějte, a pokud je? Inu, počítejte se zdržením a kolonami.