Současní starostové, odpůrci imigrantů, nebo třeba lékař. Koho pošlete do Senátu na Mělnicku?

Kdo to u vás vyhraje?
 

Senátní volby se kvapem přiblížily, volit budeme ve dvou kolech, a to 7. a 8. října, následně potom 14. a 15. Už máte svého kandidáta?

Senátní obvod číslo 28 je tvořen okresy Mělník, spadají tam: Čečelice, Liblice, Malý Újezd, Velký Borek, Mělník, Obříství, Zálezlice, Vojkovice, Vraňany, Jeviněves, okres Praha-východ, Káraný, Lázně Toušeň, Nový Vestec, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Dřevčice, Jenštejn a Radonice.
Současným senátorem je Veronika Vrecionová (ODS).

 

 

Petr Holeček

Petr Holeček

Je politik a pedagog, v současné době kandiduje za STAN. Od roku 2006 je starostou Kralup nad Vltavou právě za Starosty a nezávislé, od roku 2008 patří mezi zastupitele Středočeského kraje za TOP 09 a Starostové pro Středočeský kraj. Od října 2012 do srpna 2013 byl poslancem Parlamentu České republiky zvolený na kandidátce TOP 09.

 

Veronika Vrecionová

 

Veronika Vrecionová (ODS)

Politička, od roku 2010 senátorka za obvod č. 28 - Mělník, bývalá starostka středočeské obce Přezletice a členka ODS.

 

 

 

Jiří Kobza

Jiří Kobza (SPD)

Kobza je bývalý diplomat a kandiduje za SPD, tedy stranu Tomia Okamury. Nejčastěji ho můžeme slyšet, jak hovoří proti uprchlíkům. Ti jsou častým terčem i jeho facebookových statutů.

 

 

Pavel Matějka

Pavel Matějka (SPR-RSČ Miroslava Sládka)

Vlastenec, který je velmi aktivní na svém facebookovém profilu, nemilosrdně hlásá, jaká pohroma je pro nás migrace a jak bychom měli být vlastenečtí. Proč bychom podle Matějky měli jít k volbám: „Proto, abychom se vyhrabali z kolonizace naší země EU a protektorátu USA a začali konečně řešit problémy naše vlastní!“

 

Stanislav Huml

Stanislav Huml ČSSD

Stanislav Huml, rodák z Odoleny Vody, je český sociálnědemokratický politik a bývalý policista. Mnozí si jej mohou pamatovat ze Snídaně s Novou, kde každý den hlásal, jaká dopravní omezení, kolony a nehody nás po celé republice čekají. Od května 2010 do srpna 2013 byl poslancem Parlamentu ČR, tenkrát zvolený za Věci veřejné, z jejich poslaneckého klubu vystoupil v dubnu 2011, následně byl i formálně vyloučen. Následně vstoupil do ČSSD, kde je dodnes. Poslanecký mandát obhájil.

 

 

Martin Mach

Martin Mach (SZ)

Tohoto českého politika už určitě také všichni známe. Jedná se o výraznou osobnost Strany zelených. IT specialista a ekonom, od roku 2006 se stal zastupitelem a starostou města Mšeno na Mělnicku.

 

 

Igor Karen

Igor Karen

Lékař ve službách politiky - všeobecný praktický lékař, ve volbách do Senátu PČR v roce 2016 kandiduje jako nestraník za hnutí ANO 2011. Co o sobě říká? „Vystudoval jsem Fakultu dětského lékařství Univerzity Karlovy v Praze, atestoval v oborech pediatrie, infekční nemoci a všeobecné lékařství. Práci lékaře jsem zahájil v roce 1989 jako sekundární lékař v mělnické nemocnici, kde jsem později po mnoho let působil jako zástupce primáře infekčního oddělení. Postupně mě však stále více přitahovala práce všeobecného praktického lékaře, dnes ve středočeském regionu provozuji tři ordinace pečující o tisíce pacientů.“

 

Zdeněk Štefek

Zdeněk Štefek  (KSČM)

Tento politik se dříve věnoval nejrůznějším zaměstnání. Vykonával funkci počítačového technika a manažera. To stihl v letech 2004 až 2008. O čtyři roky později se stal zastupitelem Středočeského kraje (od roku 2012 navíc radní kraje), v letech 2001 až 2005  byl předsedou Komunistického svazu mládeže, člen KSČM.