Nejen prací živ je člověk, přečtěte si kulturní přehled na celý týden

Kam se vypravíte vy?
 

Kam se v týdnu podívat a zajít si za kulturou? Přečtěte si kulturní přehled a vybírejte. Divadelní hry, přednášky nebo třeba vystoupení Jana Rejžka?

Hodina zpěvu

Na cyklus literárních besed se můžete stavit v Českém Brodě. Probíhat budou 14. března mezi 8-11 hodinou. Nesou název „Hodina zpěvu a čtení aneb Zdeněk Svěrák dětem.“ Zavítat na ně je možné do Městské knihovny Český Brod.

Bezpečný internet

V pondělí můžete také zavítat do Netvořic. Základní škola Netvořice pořádá akci s názvem „Bezpečný internet.“ Chce reflektovat na nebezpečí, která mohou děti na internetu potkat. Cílem je seznámit učitele a rodiče s riziky virtuální komunikace a podpořit je v preventivním výchovném působení. Vše má jasné poslání – děti se nesmí stát obětí či pachatelem trestné činnosti a rizikového chování. Přednáška proběhne mezi 16-18 hodinou a je zcela zdarma.

Na Pyšnou do Čelákovic

V Čelákovicích hrají dětem. A co? Oblíbenou pohádku Pyšná princezna. Představení začíná v úterý 15. března. Hraje se v Kulturním domě Čelákovice ve dvou časech - od 9.30 a 10.30 hodin, vstupné je čtyřicet korun.

Do Slaného na Rejžka

Jan Rejžek je český hudební a filmový kritik, novinář, básník, moderátor a občanský aktivista. Jeho vystoupení jsou vždy skvělou příležitostí dovědět se hodně o kultuře a hudební tvorbě. Stavte se 15. března ve Slaném v Jazz Café Fany, startuje se od 16 hodin.

Monology vagíny v Berouně

V úterý se můžete zastavit na Monology vagíny. KD Plzeňka představí intimní divadlo Dáši Bláhové. Hraje se od 19 hodin. Vstupenky kupujte v Městském informačním centru Beroun nebo v CK Infotravel.

Historické Velikonoce v Kolodějích

Na přednášku „Velikonoce v průběhu dějin“ můžete do Koledějů. Akce začíná v 17.30 hodin v zasedací místnosti ÚMC Koloděje. Přednášet bude Doris Foffová, ředitelka o. s. Leonardo v Dolních Měcholupech. Vstupné činí třicet korun. Součástí přednášky je i pohoštění.

Velorexy v Kralupech

Téměř pětadvacetiletá cestovatelská kariéra dobrodruhů z Velorex Clubu v AČR vyvrcholila v loňském roce pokořením Islandu. Přijďte si poslechnout vyprávění o tom, jak unikátní historické tříkolky zvládly nástrahy cest ostrova ohně, ledu a větru. K vidění bude ,,živý " exemplář velorexu. Všechno poběží 16. března v KD Vltava od 19 hodin.

Nový film Ondřeje Sokola

„Dvojníci“ budou promítaní ve čtvrtek od 17.30 hodin v Městském kině Beroun. Komedie plná překvapivých a vtipných situací, nečekaných zvratů a zapeklitých konfliktů může začít. Díky šikovné záměně si podvodníček Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole. Zato nešťastný profesor Richard nechápe, proč je zčistajasna pronásledován mafiány.

Něco málo k sousedské pospolitosti

Další divadelní pozvánka letí z Horních Počernic. Ve zdejším divadle můžete zhlédnout hru „Sousedé jsou požehnaní“ v pátek 18. března od 19. hodin. Myslíte si, že když se odstěhujete na venkov, budete moci v klidu psát a věnovat se zahradě? To byste se divili. Nikdy totiž nevíte, na jaké sousedy narazíte. Překvapení tak čekalo v jedné nejmenované vesničce i na Vivien, která tady chtěla o samotě hlavně psát. A tak si nachází vlastní způsob, kterým si chce klid zajistit. Na malé vesnici bývají sousedé milí a přátelští a jeden druhému vidí do talíře. Ale někdy i tito milí lidé dovedou pěkně zavařit…

Všechny chutě Balkánu můžete ochutnat ve Velvarech

„Spolek Natvrdlých“ a Městské muzeum Velvary zvou na cestovatelský večer s názvem Všechny chutě Balkánu v pátek od 20:00 hodin do muzea Velvary. Jedlé a tekuté speciality Bosny a Hercegoviny, česká architektonická stopa v Sarajevu, miniaturní pobřeží a zbytky válečných min. Publicistka Petra Pospěchová bude vyprávět o komplikovaném balkánském ráji.