Upečte si vánočního sněhuláka. Děti si ho zamilují a rozplývá se na jazyku

Máte chuť na něco dobrého a vánočního? Tady je tip
 

Už jste si někdy upekli vánočního sněhuláka? Že ne? Je nejvyšší čas to napravit, protože tenhle je nejroztomilejší a potěší nejen na oko, ale i na chuť. Když nám nesněží, připomeňme si to alespoň takhle. 

Vánoce letos nejspíš bílé nebudou, ale nechceme to zakřiknout. Každopádně si můžete už teď upéct nějaké dobrůtky, které vydrží v lednici klidně do dalšího víkendu. Nebo si je upečte nadvakrát. Vašim blízkým určitě zachutnají a vánoční atmosféru nepokazíte. Sněhulák vypadá na pohled luxusně a ještě lépe chutná. Příprava zabere necelé dvě hodinky.

 

Na sněhuláka budete potřebovat (těsto): 

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g másla
  • 1 hrnek cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek mléka

 

Na tvarohový krém budete potřebovat: 

  • strouhaný kokos
  • různobarevné želatinové bonbony
  • 1 červená želatinová špageta
  • 1 červený želatinový pásek
  • lékořicové pendreky
  • barevné dropsy 
  • zelené větrové bonbony

 

Jak si dobrůtku připravit? 

  1. Napřed vymažte tukem a vysypte hrubou moukou dvě misky, jednu menší a jednu větší. Minimální obsah by měl být jeden až jeden a půl litru. Troubu si mezitím předehřejte asi na 170 stupňů. 
  2. Vezměte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl, vše promíchejte v misce. 
  3. Zvlášť si připravte změklé máslo a smíchejte s cukrem, společně vyšlehejte do pěny. V průběhu přišlehejte vejce. Po částech přišlehávejte i mouku a mléko. 
  4. Vzniklé těsto rozdělte do obou misek - větší i menší. Pečte ve vyhřáté troubě. Ale pozor, menší misku pečte o něco kratší dobu než tu větší. Menší misku cca 45, větší misku asi 60 minut. 
  5. Mezitím si připravte krém. Ten vyrobíte tak, že půl kila tvarohu utřete se 100 g moučkového cukru a 50 ml kokosového mléka.
  6. Vyndejte hotové těsto z trouby, dejte vychladnout. Podélně přeřízněte a slepte marmeládou. Z vnější strany pak potřete tvarohovým krémem.
  7. Hotového sněhuláka posypte kokosem, obličej můžete už dozdobit libovolně. Nakupte si pro tento účel bonbony. Z dropsů můžete vyrobit knoflíčky, ze želatinového pásku zase vyrobíte šálu. Z naříznutých pendreků se dají vyrobit větvičky. Pokud chcete, můžete ještě udělat z větrových bonbonů a pendreků stromečky, ale není to nutností. 
Tak jak se vám líbí tento recept? Vyzkoušíte ho? Pochlubte se nám svými výtvory a šťastnými členy vaší rodiny, kterým sněhulák zachutnal. Svoje fotky nám pošlete na mail: turcekova@ctidoma.cz - vaše výtvory rádi uveřejníme ve speciálním vánočním článku.
Klíčová slova: