Lucie Bílá koupila v Otvovicích kulturák za 10 milionů. Jinak by spadl

 

Uplynulý víkend byl pro fanoušky Lucie Bílé pohromou. Zpěvačka zrušila dlouho plánované vyprodané koncerty v Praze kvůli zdravotním komplikacím. Několikanásobná zlatá slavice ale nezahálí, v rodných Otvovicích totiž koupila kulturní dům. 

Zrušené koncerty naštvaly mnoho lidí. Hlavně proto, že to zpěvačka nedala vědět dřív, ale až v pátek odpoledne. První vystoupení přitom mělo být v sobotu, druhé v neděli. "Půl roku jsme se těšili a teď tohle. Navíc už ani nemáme šanci na plán B, víkend v háji, koncert taky. To je fakt přístup," rozčilovala se paní Květa, která přijela spolu s dcerou z Kralup nad Vltavou.  

Popová hvězda se fanouškům omluvila jak na sociálních sítích, tak prostřednictvím svého týmu. Prý se do poslední chvíle snažila, aby mohla zpívat. Bohužel se však ukázalo, že to nejde. „Třicet let se připravuji na tak velký koncert. Posledních několik měsíců poctivě ladím formu psychicky i fyzicky. A teď se mi stalo to, o čem se všem zpěvákům zdá v nejhorších snech. Dvakrát vyprodaná O2 arena a já mám zánět průdušek. Nemám hlas. Celým svým srdcem se všem omlouvám."

Záchrana kulturního života
Některé své příznivce tímto prohlášením přesto neuspokojila, i když okamžitě zveřejnila i náhradní termín koncertů, a to 8. ledna. Bílá je za léta strávená v showbyznysu zvyklá na spoustu reakcí a dobře ví, že život jde dál. Teď opět ukazuje, že nemyslí jen na sebe. Rozhodla se totiž zachránit kulturní život v rodných Otvovicích.

Místní kulturní dům je totiž na prodej a obec nemá dostatek financí na jeho odkoupení. Deset milionů je pro vesnici s necelou tisícovkou obyvatel přeci jen velké sousto. Pro Bílou však ne. Sáhne do vlastní kapsy a zbytek údajně doplatí její sponzoři. Nebudou to ale jediné peníze, které do nemovitosti půjdou.

První benefiční koncert
Stavba potřebuje další finanční injekci, aby za prvé někomu brzy nespadla na hlavu a za druhé aby se v ní daly pořádat plnohodnotné akce. Tato rekonstrukce bude zřejmě rozdělena do několika etap, což může trvat i několik let. Zatím není jasné ani to, kdy práce začnou, ani kolik všechno bude nakonec stát. "Je to od ní krásné. Nezapomněla, kde se narodila," shodují se obyvatelé Otvovic.

Prvním krokem k záchraně kulturáku bude koncert Lucie Bílé. Ten se uskuteční 12. prosince od 17 hodin a zpěvačka, stejně jako celý její doprovod, vystoupí bez nároku na honorář. Jedna z nejpopulárnějších českých celebrit už před časem zjišťovala, jak by kulturní dům zachránila společně s dotacemi ze Středočeského kraje. Bohužel pro její kasičku do nevyšlo.