Kdo podle vás vyhraje volby? Levice zatím drtí pravici

Martin Kupka
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Volby se nezadržitelně blíží. Podle jednoho z posledních průzkumů vede ČSSD společně s hnutím ANO. Co vy na to? Koho budete volit? Chcete současnou krajskou vládu, a nebo čekáte, až se objeví nový obličej?

Kdyby se teď volilo do krajských zastupitelstev, ve Středočeském kraji by vládla ČSSD (volební potenciál 20,6 %). V těsném závěsu by druhé místo bralo hnutí ANO (19,4 %), pomyslné třetí místo by připadlo KSČM (16,7 %). Pak dlouho, dlouho nic a až na čtvrté pozici by skončila první pravicová strana ODS (11,8 %). Výsledky uveřejnila gentura Sanep.

Co vy na to? Chcete stávajího hejtmana Miloše Peteru, nebo byste raději, aby kraj vedl někdo jiný? Vaše názory stále přijímáme! Pište nám na info@ctidoma.cz nebo na zelenkova@ctidoma.cz! 

Irena Spáčilová, Veltrusy - Nikdy jsem ČSSD a ANO nevolila, ani se nechystám. Každý z mých přátel (a není jich málo) je na tom stejně. Naprosto nerozumím tomu, kde se ty hlasy berou. Navíc si myslím, že v komunálních volbách jde především o osobnosti, které máme šanci znát z jejich práce v komunální politice, a ne o partajní slogany. 

Kateřina Nejedlá, Benešov - Ve výzkumech chybí STAN, tedy Starostové a nezávislí, kteří mají ve Středočeském kraji na radnicích slušné zastoupení. Nezaplatili si účast v celostátních výzkumech. Určitě udělali chybu, protože novináři pak s těmito výsledky pracují a mohou ovlivnit rozhodnutí voličů. Stále ale doufám, že pravičáci budou volit to nejlepší ve svém okolí, a nikoliv to nejmenší zlo. A že levičáci zůstanou doma. Koryta nejsou bezedná a oranžovo-červená koalice nás vede do slepé uličky. Přestože ANO a pana ministra Babiše následují velmi chytří a schopní lidé, spojení politiky a byznysu je prostě neakceptovatelné. Můžeme to vidět například na evidenci tržeb. Chci přístup ke kvalitním státním i soukromým službám, ke kvalitnímu vzdělání pro své děti a trochu toho pořádku. A také bych chtěla být průhledně informována a vědět, za co se utrácí, z čeho a proč. Pokud mají proklikávací rozpočet na svých webech obce, proč by jej nemohl mít kraj? 

Martin Plachý, Kralupy nad Vltavou - K volbám nepůjdu a politiku nesleduji. Netuším, kdo je 'na špici'. Je mi to úplně jedno, politika není pro mě. Nemluvě o tom, že tomu vlastně vůbec nerozumím. 

Marcela Ptáčková, Nová Ves - Dle mého názoru je průzkum pravdivý, ekonomika se zlepšuje, zaměstnanost stoupá, obě strany nemají žádný výrazný skandál, lidé tedy zřejmě budou dávat přednost kandidátům z těchto stran.

A koho chcete za hejtmana vy?