Tisíc lidí přišlo do Letního kina v Parku Berounka!

Na tisíc lidí se sešlo na promítání
 

Oblíbená akce Letní kino v Parku Berounka se těšila velkému zájmu návštěvníků. Jaké filmy jste mohli zhlédnout a kdy bude další?

Poslední víkend v Černošicích proběhl již 4. ročník Letního kina v Parku Berounka, akci navštívilo opět na tisíc diváků a zařadila se tak k dlouhodobě nejvýznamnějším kulturním událostem v regionu. Pestrou dramaturgii, která přilákala návštěvníky napříč věkovými skupinami i žánry, doplnily již podruhé krátké předfilmy především z dílny studentů.

Oproti loňským ročníkům organizátoři zapracovali především na kvalitě promítací technologie. Letošní ročník otestoval nové šestimetrové plátno, vylepšil samotnou digitální stránku promítání a k podstatnému vylepšení došlo též po zvukové stránce.

„Od začátku je to pro všechny především skvělý zážitek. Krásný večer u řeky, kde kromě kulturního vyžití také potkáte sousedy a známé. Postupně se snažíme všechny aspekty akce zdokonalovat. Za letošní znatelný posun v kvalitě vděčíme především partnerům akce,“ říkají organizátoři. Vzhledem k faktu, že akce je pro veřejnost zcela zdarma, ale nese na bedrech především vysoké náklady na zajištění licencí, je pro organizátory podpora ze strany lokálních firem velmi důležitá.

Akci pořádá místní iniciativa Na Nohou. Hlavními partnery akce jsou: Pivovar a restaurace MMX v Letech, Červený Pneuservis, stavebniny Rokal Praha a Betonárka Tybet Invest Černošice. Dalšími partnery jsou město Černošice, kurzy angličtiny The Redbrick House, nakladatelství Naše kniha, spolek Otevřené Černošice a NGC Crew. Na dalších akcích se diváci sejdou zase za rok. 

Iniciativa Na Nohou má za cíl vytvořit atraktivní a konkurenceschopný prostor pro trávení volného času především pro mladé lidi z širšího okolí Černošic pořádáním volnočasových, kulturních, vzdělávacích a dalších aktivit. Chce tak nabídnout smysluplnou a zároveň zábavnou formu trávení volného času, otevřít společnost moderním proudům kultury, oživit a propojit dění v celé oblasti. Koncem roku 2011 na improvizovaně organizované filmové noci ve skautské klubovně u Berounky velmi spontánně vznikla iniciativa Na Nohou (původně 35 Kakají), skupina mladých lidí z Černošic a okolí, kteří chtějí říci dost trávení volného času nekonečným dojížděním do Prahy či sezením doma. „Věříme, že i v naší lokalitě se dá smysluplně trávit volný čas, a to ne individuálně, ale společně s našimi sousedy a přáteli. Jelikož však Černošice neposkytují mladým lidem příliš prostoru pro sociálně-kulturní vyžití, rozhodli jsme se takový prostor začít budovat,“ říká Jan Jelínek, který se jako zkušený organizátor kulturních akcí postavil do čela iniciativy.