Na pivo a kančí pečeni? Jedině do Popovic. Kromě jídla na vás čeká i zábava

Čtvrtý ročník Dnů českého piva startuje v pátek 23. září
 

Čtvrtý ročník Dnů českého piva se letos koná od 23. září do 1. října. Navštivte Velkopopovický pivovar a hlasujte, jestli je lepší kančí se zelím, nebo se šípkovou omáčkou. Přichystáno je i Kozlovo letní kino nebo Noc otevřených pivovarů.

Jedinečnost českého piva je známá po celém světě. Dny českého piva ji budou od 23. září do 1. října oslavovat již po čtvrté, a to společně s tradiční hospodskou kulturou a českou národní kuchyní. Velkopopovický Kozel zve všechny milovníky zlatavého moku nejen do hospod na jedno čepované, ale především do velkopopovického pivovaru, kde náš národní poklad vaří. Připraveno je pro vás mnoho zajímavých akcí.

Kančí se zelím, nebo se šípkovou omáčkou? Hlasujte!

Kdy: 23. září až 1. října, každý den 10:30 – 21:30

Kde: Velkopopovická Kozlovna 

Ústředním tématem celonárodního svátku všech milovníků zlatavého moku je spojení piva a gastronomie. Kančí pečeně se šípkovou omáčkou je hlavním jídlem letošních Dnů českého piva. Zvěřinové hody bez piva si snad ani nejde představit.

Co si však počnou milovníci pečeně, kteří si myslí, že nejlepší je s knedlíkem a se zelím? Ve Velkopopovické  Kozlovně, která se nachází přímo v areálu pivovaru, si během Dnů českého piva, tedy od 23. září do 1. října, můžete vybrat. Vaše objednávka se zároveň stane hlasem pro jednu z variant. Konečně se tak dozvíme, jestli je oblíbenější kančí se šípkovou, nebo se zelím.

V sobotu zajděte do Kozlova letního kina

Kdy: 24. září od 20:00, vstupné 100 Kč

Kde: nádvoří Pivovaru Velké Popovice

Hned v úvodu Dnů českého piva si můžete na nádvoří Pivovaru Velké Popovice užít Kozlovo letní kino a legendární český film Postřižiny. Tento film vzdává hold českému pivu, jeho projekce se tak na malebné nádvoří pivovaru skvěle hodí.

Těšit se můžete také na pivo Velkopopovický Kozel a na speciální tematické občerstvení, které připraví pivovarská restaurace Velkopopovická Kozlovna. 

Vstupenky si rezervujte na +420 323 683 425 nebo e-mailu: exkurze@kozel.cz. Ve vstupném je zahrnuta ochutnávka piva a také poukaz na prohlídku Pivovaru Velké Popovice, který můžete využít při další návštěvě pivovaru. 

Noc otevřených pivovarů

Kdy: 1. října, od 18:00, 19:00, 20:00 a 21:00, speciální vstupné 70 Kč

Kde: Pivovar Velké Popovice

Noční atmosféru Velkých Popovic si můžete užít také v závěru celých slavností během Noci otevřených pivovarů, které se pivovar ve Velkých Popovicích zúčastní již podruhé. Seznámíte se během nich s více než 140letou historií pivovaru, poctivou prací místních pivovarníků a tradičními postupy vaření velkopopovického piva.

Představí vám také zakladatelskou rodinu Ringhofferů, která rozvíjela celý kraj, a nezapomene se ani na typického maskota - kozla Oldu. Ani tato návštěva se samozřejmě neobejde bez pivní degustace. V pivovarských sklepích se můžete těšit na čerstvého nefiltrovaného Kozla.

V rámci každé exkurze budou navíc přichystány soutěže, ve kterých můžou návštěvníci získat některou z originálních pivních cen z Kozlova obchodu, a netradiční prohlídka noční stáčírny.