V Hudlicích obnovují tradici, do rozvoje házené vrazí miliony

 

Vést děti ke sportu, nenechat je poflakovat se a chytit se nějaké podivné partičky. To jsou myšlenky, které slýcháme nejen od politiků, ale i učitelů nebo představitelů obcí. V Hudlicích na Berounsku však jen nemluví, ale rozhodli se konat a navázat na tradici házené. 

V Hudlicích mají, co se házené týká, na co odkazovat. Vždyť první tvrdé mače, které organizoval na svém pozemku sportovní nadšenec doktor Kočí, se tu sehrály už v roce 1940. Šly ruku v ruce s fotbalem, hřiště v areálu U Lesa dokonce otvírala slavná herecká hvězda minulosti Věra Ferbasová. 

Pokud jde o házenou, hřiště ve zmíněném sportovním areálu už dnes nevyhovuje požadavkům na provozování soutěžní házené. Proto se v Hudlicích rozhodli, že projde rozsáhlou rekonstrukcí. "Je to pravda, už máme schválenou dotaci pět a půl milionu korun," pochvaluje si starosta obce Pavel Hubený. Vypadá to však, že nakonec bude potřeba o něco nižší částka. 

Firma, která rekonstrukci vysoutěžila, totiž zvítězila s nabízenou cenou "pouze" 3,2 milionu korun. O tom, že to s házenou v Hudlicích myslí opravdu smrtelně vážně, svědčí i fakt, že už proběhl nábor dětí. "V klubu je jich přes dvacet. Ti nejmenší už dokonce vyhráli svůj první turnaj," pochlubil se starosta. 

Samotná rekonstrukce bude probíhat několik měsíců. Bude sejmut stávající umělý povrch a nahrazen novým, moderním. Zároveň bude celé hřiště rozšířeno, protože jeho parametry momentálně soutěžím nevyhovují. Až bude hotovo, hřiště bude sloužit nejen pro házenou, ale využijí ho i fotbalisté a další sportovní oddíly.