Poděbrady budou mít vlastní fit park. Bude tu běžecká dráha i lanovka

Takzvaný fit park, přírodní a sportovní oáza doplní západní část Žižkova
 

Úplně nový projekt vzniká v Poděbradech. Takzvaný fit park, přírodní a sportovní oáza doplní západní část Žižkova. Fit park bude plný zeleně a bude v něm síť sportovních a relaxačních míst a hřišť.

Fit park je projekt, který zahrnulo město Poděbrady do svých plánů na roky 2015 až 2018. Fit park je původním názvem Senior fit park a znamená to vlastně obrovský park plný zeleně, který bude ale navíc mít možnost sportovního a relaxačního vyžití. Mělo by tam vzniknout dětské hřiště pro různé hry, fyzioterapeutický park, běžecká dráha, prostor pro volný výběh psů i lanové centrum. Park by ležel na travnaté ploše podél trasy kolejí.

Jak bude přesně fit park vypadat, o tom bude ještě vedení města diskutovat. Už teď je ale jasné, že půjde o obrovský projekt, který ve výsledku ocení nejenom pejskaři a sportovci, ale i maminky s dětmi a důchodci. Fit park se stane výjimečným projektem Poděbrad. A realizace začne už brzo.

„Ohlasy na park jsou výborné, momentálně čekáme na změnu územního plánu a když vše půjde dobře, mohl by být fit park realizován už na podzim roku 2017,“ říká starosta Poděbrad Ladislav Langr. Fit park je nezbytným projektem, město však na něj ještě hledá dotace. Pro první rok je na realizaci fit parku vyčleněno 1,5 milionu korun, k tomu budou další dotace navíc rozhodně potřeba.

 

Klíčová slova: