Jeho pán zkolaboval, pes ho bránil i před záchranáři. Co mu udělali?

Pes pána bránil, bohužel i před záchranáři
 

Majitel psa zkolaboval na ulici a upadl do bezvědomí. Nikdo mu však nemohl pomoci, protože jeho pes se o něj bál tolik, že k němu vůbec nikoho nechtěl pustit. Strážníci psa museli odchytit a předat do rukou manželky. 

Muž zkolaboval v úterý odpoledne v Jiráskově ulici v Mladé Boleslavi. Byl právě na procházce se svým psem, když se zhroutil k zemi. Zvíře bylo samozřejmě vystrašené a bránilo ho.

"Muži nemohl nikdo pomoci, proto přišel náš vyškolený strážník odchytář a ochránce zpacifikoval,“ vysvětlil ředitel městské policie v Mladé Boleslavi Tomáš Kypta. Muž upadl do bezvědomí a musela pro něj přijet záchranná služba. 

Pes pána bránil, bohužel i před záchranáři

Odchyt zvířat je běžnou součástí práce městských strážníků. Neprovádí se však pouze, když například psi utečou svému pánovi, ale i v případech, kdy jde majiteli psa o život a zvířecí ochránce k němu nechce nikoho pustit. Z obrázku je patrné, že šlo o středně velkého psa, nejspíš knírače. Tato zvířata jsou obvykle velmi přátelská a klidná, přesto psa neobvyklá situace vykolejila.

"Strážníci pak společně s Policií ČR zjistili bydliště zraněného muže a odchyceného psa předali do rukou manželky, kterou o celé záležitosti zároveň informovali," popsal zásah strážníků Tomáš Kypta.