Příští týden čekejte počasí jako na houpačce. Mráz se bude střídat s "jarem"

Nenechte se zmást teplotou přes den
 

Dny, kdy je teplota celých čtyřiadvacet hodin pod bodem mrazu, nejspíš definitivně skončí. Nicméně pro milovníky tepla to neznamená pokyn ke skákání dva metry nad zem. S počasím to totiž celý příští týden bude tak trochu jako na houpačce.

Nahoru, dolů, nahoru a zase sešup dolů. Asi tak nějak bude vypadat počasí celý následující týden. Zatímco přes den bude teploměr atakovat až deset stupňů Celsia, v noci budeme mrznout až při minus devíti. Meteorologové tedy zatím nepředpokládají, že by se zima jen tak snadno vzdala své vlády. 

Vzestup teplot bude pozvolný. V pondělí se ještě čekají hodnoty kolem nuly, maxima do čtyř stupňů. V úterý už se vyjasní, denní teploty však zůstanou podobné. Ve středu už by však mohlo být až sedm stupňů a nejtepleji by mělo být o následujícím víkendu, kdy se teploty zřejmě budou šplhat až k devíti nad nulou. 

To ovšem neznamená, že se máte sbalit a vyrazit kempovat do přírody. Noci budou stále mrazivé. Při vyjasnění budou teploty klesat až k minus devíti. Z mraků by se toho však příliš sypat nemělo, ať už jde o sníh, nebo v nížinách o déšť. Průměrně by měly během týdne spadnout dva milimetry srážek. 

Jisté je jedno - tuhé mrazy, kdy se nám nechtělo ven vystrčit ani nos, natož něco víc, už se nejspíš nevrátí. To se ale týká například podmínek pro lyžování, ty budou ještě dost dlouho parádní. Na horách se totiž budou teploty držet stále kolem nuly a v noci pod bodem mrazu.