„Zabiju vás, nemám co ztratit,“ vykřikoval muž, když chtěl v Praze zastavit tramvaj

 

Chvíle strachu zažili lidé, kteří v neděli po páté hodině odpoledne čekali na tramvaj na stanici Palmovka v Praze 8. Neznámý muž tam totiž kopal do konstrukce zastávky a tvrdil, že stopne tramvaj, protože nemá co ztratit. Jedné mladé ženě dokonce vyhrožoval, že ji zabije. 

Kdo čekal na Palmovce na tramvaj číslo 8, byl svědkem zvláštní a docela nebezpečné události. "Přišel ke mně nějaký chlap a řekl, že mě zabije. Jen tak, z ničeho nic," popsala nám chování podivného chlápka mladá žena. Jestli z něj táhl akohol nebo ne, popsat nedokázala. "Šla jsem raději kus dál, nebylo to nic příjemného."

Individuum však ve své činnosti, pro kterou by si ho jistě oblíbil i doktor Chocholoušek, pokračovalo. Stoupnul si totiž na koleje s tím, že tramvaj zastaví, protože je silný a nemá co ztratit. Když se "osmička" blížila, opravdu neuhnul a řidič musel stroj zastavit. Muž začal do tramvaje kopat, pak dokonce poškodil část zrcátka.

Lidé, kteří do té doby jen přihlíželi, zavolali policii. V té chvíli vzal výtržník nohy na ramena. "Tramvaják nechtěl jet, že prý se stala škoda a musí se to vyšetřit. Vtipná byla ještě předtím jedna paní, když tomu týpkovi řekla, jestli si nechce jít stoupnout na jinou kolej a nezdržovat," usmívala se svědkyně události. 

Po pár minutách dohadování se konečně mohlo zase pokračovat v cestě. Jestli byl "silák" pod vlivem drog, alkoholu nebo mu jen ruplo v bedně, už asi nikdo nezjistí. Pokud se ovšem nebude pokoušet zastavit třeba metro. Tam už by mu asi síla nebyla příliš platná.