O víkendu si užijeme teplo a snad i sluníčko. Ale bude zase hůř

 

Čtvrtek je vlastně takový malý pátek, takže v podstatě už za pár hodin začíná víkend. Jasně, ještě si přeci jen chvíli počkáme, ale když k tomu budete přistupovat pozitivně, všechno uteče rychleji. Dokonce i nepříjemná schůzka se šéfem. A hlavně, víkend bude relativně hezký.

Kdo má rád zimu, je asi teď trochu smutný. Pro všechny milovníky jara a sluníčka však máme dobrou zprávu. Nadcházející víkend bude možná ten nejlepší, jaký jsme letos zažili. Alespoň co se výše celsiových stupňů na teploměru týká. V pátek nás ještě čeká proměnlivá oblačnost a místy nás ofoukne čerstvý vítr. Teploty se už vyšplhají na dvanáctku jako předzvěst soboty. 

První víkendový den totiž rtuť teploměru vyšplhá až na sedmnáct stupňů! Vítr by měl být mírný, takže to přímo svádí k nějakému pěknému výletu. Rozhodit by vás neměl ani pohled na oblohu. Bude sice polojasno až oblačno, což však neznamená, že by se k zemi měly snášet proudy deště. Naopak, pokud zaprší, tak spíš půjde o lokální deštík. 

Ani neděle nebude úplně strašná, i když k ideálu už bude mít o něco dále. Více se zatáhne a déšť bude mnohem častější než v sobotu. Také teploty klesnou na osm až dvanáct, jen na Moravě ještě vydrží u patnáctky. Takže máte-li chuť vyrazit do přírody nebo kamkoli jinam, bude lepší tak učinit už v sobotu. 

V pondělí pak teploty ještě o něco klesnou, celý týden se budou držet okolo desítky. Co je však horší, tak se dají očekávat intenzivnější srážky. Na horách by ještě mohly přecházet ve sněhové. V nižších polohách však bude sníh definitivně odtávat. Opět se tak zvýší riziko možných povodní, byť zřejmě jen ve velmi omezené míře. A pokud se tak stane, půjde spíš o výjimky a nijak dramatické zvednutí hladin toků.