Praha na nohou: Na Václaváku byla nahlášena bomba

Vyklidí policie celé náměsti?
 

Neznámý pachatel ohlásil bombu na Václavském náměstí v Praze. Neřekl však ani čas ani místo, kde by mělo k výbuchu dojít, policie proto musela situaci řešit s ohledem na veliký prostor. Musela Václavák vyklidit? Všichni celou dobu věřili, že jde jen o nepovedený vtípek.

Zatím neznámý pachatel se dnes odhodlal k telefonátu, kterým vyděsil všechny Pražany. Muž totiž sdělil, že na Václavském náměstí je bomba. 

Uložení bomby na nejfrekventovanější ulici v hlavním městě nijak nespecifikoval. Policie tedy neví, kdy by bomba mohla vybuchnout, a netuší ani, v jaké lokalitě by mohla exploze nastat. Zatím se k situaci postavila tak, že postupně během běžného provozu náměstí kousek po kousku prohledává. 

"Přijali jsme informaci o uložení nástražného výbušného systému na Václavském náměstí a vzhledem k tomu jsme se rozhodli zvýšit dohled a posílit policejní hlídky na místě," vysvětlil zvolenou strategii mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. 

Velikonoční trhy, které jsou na náměstí otevřeny, přilákaly ještě víc turistů i Pražanů, než je obvyklé. Kdyby se hrozby výbuchem ukázaly jako reálné, jsou v ohrožení tisíce lidí. "Všimli jsme si, že se tady pohybuje policie, ale nevěděli jsme, že kvůli hrozbě bombou," řekly dvě mladé náhodné kolemjdoucí. "Myslím, že se někomu jen třeba nechtělo do práce nebo na schůzku. Ale stejně půjdeme raději někam jinam. Co kdyby?" 

Všichni pevně doufají, že je to jen nepovedený vtípek. Na druhou stranu po nedávných tragédiích v Petrohradě, Stockholmu a Káhiře není radno nic podceňovat. 

Klíčová slova: