BDSM praktiky v mělnickém Kauflandu

Pár realizoval své sexuální fantazie v Mělníku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Do rozpaků se dostali zákazníci Kauflandu v Mělníku, kteří potkali při nakupování pár, který se nechoval úplně standardně. Muž a žena pravděpodobně realizovali své sexuální BDSM fantazie. Překvapivé je, že na ně nikdo nezavolal policii, lidé byli zřejmě tolerantní.

Včera bylo možné v mělnickém Kauflandu potkat zvláštní pár, který uváděl do rozpaků všechny ostatní nakupující. Muž si vedl ženu na dlouhém řetězu, který byl přivázán k širokému koženému obojku kolem jejího krku.

Informace se objevila krátce na sociálních sítích. Během několika minut měla diskuze skoro třicet komentářů. Od těch tolerantnějších "Tak si prostě hrajou no. Co je na tom špatného?" k těm méně tolerantním: "Já bych na ně zavolal policii, tohle přece není normální." Policii ovšem nikdo nezavolal, jak potvrdila tisková mluvčí policie Markéta Johnová.

"Když by nás někdo zavolal, tak bychom situaci samozřejmě prověřili. V těchto případech je nutné prozkoumat okolnosti," začíná s vysvětlováním policejní strategie při těchto zásazích Markéta Johnová. "Případy posuzujeme individuálně. Nejdřív se samozřejmě musí zjistit, jestli náhodou nedochází k domácímu násilí nebo týrání," popisuje mluvčí. "Může jít i o sexuální úchylku a tam je to už samozřejmě něco jiného," dodává Johnová s tím, že by se v tomto případě řešila situace hlavně domluvou. 

BDSM praktiky se přitom v posledních letech stávají relativně běžnou součástí sexuálního života, a to zejména díky popkultuře, která některé praktiky představila atraktivní formou. 

Tento případ by nejspíše zamotal hlavu všem policistům. Problematické je totiž to, že ačkoliv může jít o sexuální praktiku, přímo v obchodě k sexu nedošlo. Hranice mezi svobodným vyjádřením své sexuality a pobuřováním okolí může být někdy tenká. Jenže zatímco pokud vyjadřujete svou sexualitu nošením trička s nápisem a obrázkem, není pravěpodobné, že způsobíte nepříjemnosti rodičům s dětmi, s řetězem a obojkem to může být něco docela jiného. Tolerance by ovšem měla být na obou stranách.

 

Vyjádření Kauflandu se nepodařilo získat. Tiskový mluvčí obchodu Michael Šperl v telefonu slíbil reakci, ale na emailem zaslané otázky nakonec nezareagoval. Je jasné, že najít správnou cestu, jak reagovat na podobné situace je těžké. 

Víte, že..v současnosti v České republice provozuje Kaufland 120 prodejen, 2 logistická centra a vlastní masozávod? Centrála společnosti se nachází v Praze, prodejny naleznete po celé České republice, distribuční centra v Modleticích u Prahy a v Olomouci.