Vánoční dárek, který potěší, vyrobíte doma za pár korun!

Krásné vzpomínky budete mít stále na očích
 

Obraz z fotografií, který vypadá jako profesionální dílo? Jednoduše ho vyrobíte doma! Bude vás to stát pár korun a svým blízkým uděláte ohromnou radost. Tak s chutí do toho a půl je hotovo. 

Určitě jste si vždycky chtěli udělat chvíli pro sebe a probrat se stovkami fotek, které jste nafotili. Chcete si je prohlížet, zapamatovat si ty úžasné okamžiky nebo mít je jednoduše stále na očích? Udělejte z nich zajímavý doplněk, který budou obdivovat všechny vaše návštěvy.

Kolik Češi utratí za dárky a co si přejí pod stromeček?

Potřebujete

  • Fotografie (vytiskněte si je doma nebo si je nechce vytisknout někde v obchodě)
  • Desku (dřevěnou, pěnovou)
  • Oboustrannou lepicí pásku
  • Lepidlo na decoupage (lze zakoupit ve výtvarných potřebách)
  • Jemný široký štětec (nejlépe pěnový, seženete ve výtvarných potřebách)
  • Háčky na pověšení obrazu
     

Postup
Nakreslete předlohu.

Dvakrát měř, jednou řež! Aby vaše koláž vypadala jako profesionální obraz, musíte si ji nejprve dobře rozvrhnout. Změřte velikost fotografií a načrtněte vše na papír.

Tvořte „nanečisto“.

Dále vystřihněte z obyčejného papíru obdélníčky (ve velikosti vašich fotografií) a vyzkoušejte, kolik se vám jich na obraz vejde. Můžete je zkusit různě přeskupovat a měnit, až dosáhnete finálního rozvržení.

Přilepte fotografie na desku

Tip: Decoupage lepidlo můžete levně nahradit lepidlem vlastní výroby. Smícháme tekuté lepidlo a vodu v poměru 2/3 lepidla, 1/3 vody a pořádně promícháme. Vodu přidávejte postupně, aby se vše dobře spojilo. Před aplikací si lepidlo vyzkoušejte například na novinách.

Fotografie přilepte na desku oboustrannou lepicí páskou než lepidlem. Vytvořte si dostatečný pracovní prostor a seřaďte si fotografie tak, v jakém pořadí je chcete mít na obraze. Pak už jen fotografie přilepte.

Vše zakryjeme decoupage lepidlem
Teď přichází na řadu nejnáročnější část úkolu, všechny fotografie pomažeme lepidlem! Dosáhneme tak jednolitého obrazu a vysokého lesku! Použít můžete speciální pěnový štětec nebo jakýkoli s jemnými štětinami.