Jih pod Prahou rozzáří vánoční stromy

Rozzářené vánoční stromy se tento víkend objeví v mnoha obcích
 

Tento víkend si v oblasti Posázaví určitě vyberete. Pro děti i dospělé se nabízí mnoho kulturních zážitků, vánoční jarmark a rozvěcení vánočních stromů v řadě obcí.

Pohádková sobota 28. listopadu 2015

Zasportovat si můžete již od rána v 8,45 hod. na Pingpongovém turnaji v Dolních Břežanech.

Mimořádný zážitek slibuje Strašlivě strašidelná noc od 15. hodin v Jílovém u Prahy. Má jít o první český horrový muzikál pro děti a odehraje se v sále kulturního domu. Po jeho skončení proběhne na náměstí mikulášská nadílka, která bude součástí celoodpoledního programu pro děti i dospělé. Pokud už budete v Jílovém, tak se určitě zastavte i na Vánočním předvádění v nádvoří Muzea, kde bude program po celý den. Rozvícení vánočního stromu je v 17 hodin.

Pohádku o kocouru Mikešovi můžete shlédnout v podání Základní umělecké školy J. Suka od 16,40 hodin v průchodu radnice v Benešově. Následovat budou vánoční písně a překvapení před kulturním domem Karlov. V benešovské Experimentě také zahajuje Vánoční výstava.

Rozsvícení vánočního stromečku v Březové - Olešku bude od 17,30 Na Vrškách vedle dětského hřiště.

 

První adventní neděle 29. listopadu 2015

V Čerčanech začne sousedské adventní setkání v 15. hodin před nádražím. Bude připraveno občerstvení, svařák a medovina. Děti zaspívají koledy a vystoupí skupiny Bessoni a další účinkující. Sváteční slovo pronese farář Petr Vagner. V průběhu odpoledne bude rozsvícen vánoční strom.

Rozsvěcet se bude i na návsi v Krhanicích a to od 17,15 hod. Zazpívá dětský pěvěcký kroužek a vystoupí Markéta Fischerová a Petr Dub. Děti si budou moci přinést svoji ovečku vyrobenou z papíru a umístit ji do betlému. Také si mohou připravit přání a využít cerhenické pošty pro Ježíška.

Bohatý vánoční jarmark nabídne advetní slavnost v Hradištku již od 13. hodin. Vystoupí žáci základní školy a s vánočním koncertem skupina Cover Ladies. I zde se bude rozsvícet vánoční strom a pohovoří farář Pawel Debek. 

Klíčová slova: