Foto: Koncerty, tvoření, trhy. Takový je advent na Kralupsku

Rozsvícení stromečku si Kralupáci nenechali ujít i přes nepěkné počasí. Rožnul ho starosta Holeček.
 

Co se dělo a co se ještě bude dít na Kralupsku? Věděli jste třeba, že na zámku ve Veltrusích zazpívá Irena Budweiserová?

Co již proběhlo

Advent na Kralupsku začal trošku předčasně jubilejními Adventními slavnostmi v Nelahozevsi, které navštívilo více, než 6,5 tisíce lidí.

Foto z Nelahozevsi

Někteří stánkaři se na Adventní slavnosti rádi vrací jako třeba tento pán prodávající vánoční ozdoby
Zobrazit fotogalerii (10)

Sousední zámek Veltrusy zorganizoval v sobotu 28. listopadu další ročník Adventního tvoření, kde si návštěvníci mohli vyrobit vlastní adventní věnce, prohlédnout si výstavu Dřevěné Vánoce a nebo zhlédnout divadelní představení. Letos měl rekordní návštěvnost!

Fotky z Veltrus

Akce se poprvé konala v prostorách severozápadního křídla
Zobrazit fotogalerii (7)

Palackého náměstí v Kralupech se během první adventní neděle 29. listopadu večer zaplnilo stovkami posluchačů retro koncertu Standy Hložka, po jehož skončení rozsvítil stromeček starosta města Petr Holeček.V sousedních Minicích program začínal až v 17 hodin a byl jen čtyřhodinový.

Foto z Kralup

Standa Hložek zlákal všechny generace
Zobrazit fotogalerii (5)

Čerti projdou Lobečkem

V sobotu 5. prosince Lobečkem projdou čerti a uskuteční se 2. ročník Předvánočního jarmarku. Ten začne u obnovené kapličky sv. Jiří hned za zadním plotem kolem sportovního hřiště ZŠ Václava Havla. Zazpívá zde duo MAIMA a Tereza Soukupová. Když si čerti neodnesou děti do pekla, mohou si společně s rodiči užít ohňovou show. Čertí pochod kolem velké části Lobečku potrvá přes půl hodiny. Před 17. hodinou děti v čele s Mikulášem a čerty opět dorazí kolem mostu TGM nazpět na palouček, kde je bude čekat programové finále. Akci pořádá Centrum volného času Palouček stejně jako hudební program na Seifertově náměstí, který se koná 13. prosince mezi 16. a 19. hodinou. Kromě dua MAIMA a Terezy Soukupové tu zazpívá pop tým Markéty Wagnerové.

 

Koncerty: Budweiserová, Kociánová a bluegrass

Na zámku Veltrusy zazpívá 5. prosince Irena Budweiserová, bývalé členky známé kapely Spirituál kvintet, kterou na kytaru doprovodí Miroslav Linka a Jaroslav Šindler. Cena vstupného 200 Kč. Vstupenky je potřeba si zarezervovat na telefonu +420 724 348 776.

V KaSS Vltava se tentýž den odehraje již 18.ročník festivalu Bluegrass Advent. V pestrém programu vystoupí kapely: Red Leaf, Paběrky, Milkeaters, Modrotisk, Bluegrass Friends, Womacklee, Cop, Poutníci a Sunny Side.

V úterý 8. prosince od 19:30 zazpívá na zámku Nelahozeves zpěvačka Martina Kociánová.

Pozvánka se soutěží

Vánoční koncert Martiny Kociánové na zámku Nelahozeves

08.12.2015 - 19:30

Nelahozeves - Máte- li chuť navštívit koncert a také rádi soutěžíte, zašlete na mail kultura@nelahozeves.cz nebo doručte na Obecní úřad v Nelahozevsi správnou odpověď na tuto otázku: Kdo je autorem sochy Antonína Dvořáka v parku vedle skladatelova rodného domu? Vylosováni budou 3 výherci, kteří dostanou po dvou...
Více o akci

 

Klíčová slova: