Aktuálně: Kráter na Hůrce! Havárie vody a nedobrovolně vykoupaný hasič

" Přitékající voda vytvořila na místě lagunu o hloubce přibližně 20 cm, zbytek odtékal do blízkého potoka. Po vypnutí vody byla voda odčerpána pomocí plovoucího čerpadla," uvedli příslušníci HZS Kralupy nad Vltavou
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Několik dní poté, co některým Kralupanům netekla teplá voda a nefungovalo topení, v některých kralupských domech pro změnu voda nepoteče 28.prosince vůbec, a to kvůli havárii potrubí.

Článek byl aktualizován v 8:52

Prasklé potrubí na Hůrce

Na sídlišti Hůrka v noci z neděle na pondělí 28. prosince praskla voda. Podle informací na webu Středočeských vodáren by mělo k obnově dojít v pondělí 28. prosince do 20 hodin večer.

Ve zprávě o odstávce vody stojí informace, že budou odstavena č.p. 1053 až 1062.

 

Voda zaplavila parkoviště

"Na Hůrce praskla voda. Je tady potopa, ale naštěstí to teče do potoka," popisuje situaci paní Renáta ve facebookové diskuzní skupině Nová kralupská drbárna.

Další diskutující doporučuje přeparkovat auto těm, kteří ho mají před domem poblíž havárie.

"Půl hodiny po půlnoci zasahovala naše jednotka na kralupském sídlišti Hůrka u prasklého vodovodního řádu ze kterého vytékalo velké množství vody. Ta zaplavila parkoviště a blízké okolí. Na místo se také dostavila místní JSDH Kralupy," sdělili kralupští hasiči.

 

Hasič v kráteru

Po půlnoci podle informace paní Renáty do kráteru spadl hasič. "Spadl tam nohama. Odhaduju, že minimálně po kolena. Ale nejhorší bylo, že se asi lekl a lehl si tam celým tělem, takže byl totálně promočený," doplňuje diskuzi. Tuto informaci kralupští hasiči potvrdili a dodali, že jejich příslušník nebyl zraněn.

 

Další havárie v Minicích

"Další havárie vody je hlášena v ulici Školní v Mikovicích. Bližší informace poskytneme až po prošetření situace Středočeskými vodárnami, a.s.," uvádí Město Kralupy nad Vltavou na oficiálním facebooku. Diskutující uvádějí, že voda neteče ani v ulicích 28. října, v Sadové v Minicích a v Zátiší.

Podle zprávy o odstávce vody by se problém měl také vyřešit do 20 hodin.

 

Co se dělo v Kralupech a okolí

 

Klíčová slova:
HZS