Ladovské hody přilákaly do pivovaru tisíce návštěvníků

Velkopopovický řezník Vítek dodal i celé prase
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Asi tři a půl tisíce lidí vyrazilo na sobotní vepřové hody ve velkopopovickém pivovaru. Kulturní produkce, nabídka řeznických mistrů a exkurze do pivovaru poskytly zábavu na celý den.

"Tradičně je to o vepřových hodech, takže jsou tu ukázky řeznických mistrů, kteří vyrobili pro tento den jelita, jitrnice, zabijačkové polévky, škvarky a spoustu dalších dobrot," říká Eva Kršňáková z návštěvnického centra pivovaru.

Ukázky umění všeho druhu 

Návštěvníci si mohli vyslechnout hudební vystoupení dětí ze základní umělecké školy. Odpoledne zahrálo na saxofon a klávesy Duo Bolero. Akademický sochař Jan Komárek zase vytvářel před zraky publika ledovou sochu. Koho zajímala spíše zabijačka, mohl se zúčastnit ukázky bourání masa řezníkem Petrem Vítkem. 

S průvodcem do pivovaru

Po celý den probíhaly prohlídky pivovaru, kde byla možnost ochutnat nefiltrované černé pivo a pod odborným dohledem si ho i načepovat. Všechny radostně vítal i živý kozel Olda, který se nechal od příchozích podrbat.

Příště na pochod krajinou

"Ráda bych všechny pozvala na první jarní akci 23. dubna, kdy probíhá pochod krajinou barona Ringhoffera. Půjde se ze Strančic do Kamenice. Během této trasy mohou také navštívit pivovar, kde bude opět připravena akce," láká zájemce Eva Kršňáková. Při této akci se můžete také těšit na křest nově narozených kůzlátek.

Klíčová slova: