Meteorologové slibují až dvacet centimetrů sněhu

Výluka trvá do dnešních 14:30 hodin
 

Výstraha Českého meteorologického ústavu pro silné sněžení platí od pondělí 29. února 12 hodin do úterý 1. března 2016 do 12 hodin. Hrozí kalamity v dopravě.

Z pondělí na úterý bude sněžit

V pondělí 29. února přijde na od jihu déšť, v polohách nad 800 m sněžení. Odpoledne a večer bude v Čechách déšť od severozápadu přecházet ve všech polohách do sněžení. Sněžit bude v Čechách i v noci na úterý a v úterý dopoledne.

Pět až patnáct centimetů sněhu

"Místy očekáváme i vydatné a trvalé srážky s tvorbou nové sněhové pokrývky. V uvedených oblastech napadne 5 až 15 cm, ojediněle kolem 20 cm nového sněhu. V pondělí odpoledne a večer bude sněžení přechodně až silné s intenzitou přes 3 cm za hodinu," uvádí se v hlášení ČHMÚ.

Na co si dát pozor?

Při cestování sledujte  dopravní zpravodajství a jezděte velmi opatrně. Je třeba vzít v úvahu možnost náhlého poklesu dohlednosti a náhlé tvorby sněhové pokrývky a přizpůsobit tomu rychlost jízdy. Na komunikacích hrozí vznik kalamitní situace. Doporučuje se zimní výbava, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Pozor si dávejte v lese, protože v případě mokrého sněhu dochází ke škodám na lesním porostu a polomům.

Klíčová slova: