Sobota 01. října 2016, Igor, oblačno, 19 °C.

Benešovský pivovar má po čtyřiceti letech novou vířivku

Po 44 letech byla vířivá káď v Pivovaru Ferdinand nahrazena novou. Prvně byla použita pro výrobu světlého ležáku Premium 12°.

11.03.2016 - 06:00   |  
Právě dokončená rekonstrukcie vířivé vany v benešovském pivovaru

Benešovský Pivovar Ferdinand začal vařit pivo v nové vířivé kádi.  Technologie má přispět ke stabilnější chuti benešovských piv.

K čemu je vířivá káď

Po uvaření piva se tzv. mladina přečerpá do vířivky, kde se oddělí pevné částice vysražených bílkovin a chmelových kalů. Vířivá káď slouží k odkalení mladiny, ke kterému dochází při vířivém efektu, který shromáždí kal na středu dna nádoby a čirá mladina je odsáta. 

Původní vířivá káď z roku 1972
Klíčová slova:

Přidat komentář

Pro vkládání komentářů se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.

Výhody registrace:
Při registraci si můžete zvolit unikátní přezdívku a pod ní psát příspěvky. Tuto přezdívku vám nikdo nebude moci vzít. Registrace bude do budoucna jeden z našich nástrojů k udržení diskusí v přijatelných mezích.