Zbil dva lidi, přejel svědka a zmizel

Dvojici napadl s nožem v ruce
 

Ve čtvrtek krátce před osmou večerní mělo dojí k pobodání mladého páru. Ten napadl bývalý milenec ženy, která si našla nového partnera.

Zřejmě vyřizování účtů stálo za napadením, které si vyžádalo ošetření hned třech lidí. Všechno se odehrálo ve Střelničné ulici, poblíž obchodního centra. Třiačtyřicetiletý Fin měl pobodat svou bývalou přítelkyni a jejího přítele. Informace o pobodání byla nakonec vyvrácená. Útočník páru uštědřil několik ran a kopanců, vše opravdu s nožem v ruce, poté skočil do auta a ještě pro jistotu přejel svědka incidentu.

V Brandýse se dopustil násilí na ženách muž - také cizinec. Cizinec zmlátil dvě ženy, kopal je i do hlavy. V Praze se dějí různé incidenty, někdo nepříklad zapálil hmyzí hotel. Hmyzí hotel zničil vandal

„Informace byla proto neprodleně předána zdravotnické záchranné službě a na samotné místo události vyrazilo hned několik nejbližších policejních hlídek. Operátorovi se mezitím podařilo zjistit další důležitou informaci, a to, že údajný útočník z místa napadení odjel osobním motorovým vozidlem směrem k Ládví,“ říká policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Případ, který se odehrál ve zdejších podzemních garážích, si ihned převzali kriminalisté. Muž dvojici zbil, nasedl do auta, kterým srazil svědka celé události, a aniž by mu poskytl pomoc, ujel. „Policisté už v tuto chvíli měli jistotu, že mají tu čest s agresivním člověkem, který se před ničím nezastaví. Úspěch se nakonec dostavil kolem půl druhé ráno, kdy útočníka na základě relevantní informace zadržela zásahová jednotka přímo na pokoji jednoho z ubytovacích zařízení v Praze 8,“ pokračuje Zoulová.

Cizinec skončil v policejní cele a je podezírán z trestného činu těžké ublížení na zdraví. „Vyšetřování případu je na samém prvopočátku, proto konkrétní trestně právní kvalifikaci stanoví vyšetřovatel až po vyhodnocení všech okolností,“ dodává Zoulová.

Klíčová slova: