Sousedské spory v Kunraticích ukončila střelba

Sousedský spor skončil střelbou
 

Kvůli sousedským sporům vytáhl jeden muž nůž a druhý dokonce střílel. Svého soka však naštěstí postřelil jen do ucha a ruky.

Policisté v neprůstřelných vestách a ozbrojení samopaly se v úterý po poledni objevili v ulici Na Knížce v pražských Kunraticích. Zde totiž sousedská hádka dvou mužů skončila střelbou.

Ještě se neví, o co se dva muži pohádali, ale jeden z nich vytáhl nůž a druhý následně pistoli a šestkrát vystřelil. Pět zásahů mířilo do rukou a jeden do ucha. Postřelený muž byl převezený do nemocnice v Krči, pachatel střelby je zadržený.

"Před třináctou hodinou jsme přijali na linku 158 oznámení o střelbě. Hlídky na místě zjistily, že se jedná o sousedský spor, ve kterém hraje roli nůž a krátká střelná zbraň. Událost prošetřují kriminalisté krajského ředitelství. Nyní nemůžeme jednoznačně konstatovat, zda se jedná o podezření z násilného trestného činu, nebo o nutnou obranu," sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle webu Tíseň.tv na místo přijela první posádka II. oddělení hlídkové služby a muže zpacifikovala. Postřelený muž byl převezen do nemocnice v Krči a střelce zadržela policie.

Klíčová slova: