Cizinec znásilnil 51letou ženu, hledají se svědci

Policie hledá svědky, aby mohla usvědčit násilníka
 

Kriminalisté hledají svědky znásilnění, ke kterému došlo v noci na 14. května. Mělo by jich být dost! Kolemjdoucí totiž nevěděli, že jde o znásilňování, a mysleli si, že právě probíhá milenecká hra.

K incidentu mělo dojít v noci ze 13. na 14. května, patnáct minut před půlnocí a probíhal přibližně do čtvrt na dvě. Podle zpráv se jej dopustil čtyřiatřicetiletý cizinec. Ke všemu došlo na křižovatce ulic Mladoboleslavská a Martinická v Praze 9 Kbelích. “Zmíněný cizinec zde měl zatáhnout 51letou ženu do ústraní nedaleko restauračního zařízení a nutit ji k vykonání různých sexuálních praktik. Toho měli být svědky náhodní kolemjdoucí, kteří situaci nejspíš vyhodnotili jako partnerské laškování a nijak nezasáhli,” říká mluvčí Pražské policie Andrea Zoulová.

Policie dále pátrá po patnáctileté dívce, která utekla z výchovného ústavu. Hledaná patnáctka bourala v Brandýse, policie prosí o pomoc

Právě to, že incident na kolemjdoucí působil jako milostná hra, celé vyšetřování zkomplikovalo. I přesto kriminalisté podezřelého minulý víkend zadrželi. “Cizinec, který byl již v dubnu letošního roku správně vyhoštěn a zároveň má vysloven zákaz vstupu na území členských států EU, skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Vyšetřovatel násilníka již obvinil z trestných činů znásilnění a maření výkonu úředního rozhodnutí,” pokračuje Zoulová. Policie žádá případné svědky, aby se na ni obrátili.

Klíčová slova: