U Štěchovic hoří dům, hrozil výbuch propanbutanové lahve

Hasiči měli plné ruce i nohy práce
 

Není to běžný požár, u kterého zasahuje osm hasičských jednotek v chatové oblasti Praha-západ. Hoří totiž přímo uprostřed lesa v nepřístupném terénu a reálně hrozí, že se plameny rozšíří i na okolní stromy. Proto bude jeho likvidace trvat velmi dlouho.

Majitel chaty v Hvozdech u Štěchovic se nejprve snažil oheň uhasit sám. Ale moc nepochodil, navíc se u toho ještě zranil a musel být převezen do nemocnice. Když na místo přijeli hasiči, byl už dům kompletně celý v plamenech. Ohnisko požáru už se naštěstí podařilo lokalizovat. 

Aby toho nebylo málo, zasahující jednotky zjistily, že v domě má být propanbutanová lahev. Hasičům se ji nedařilo najít a každou minutou se tak zvyšovala možnost výbuchu. Postupovat se tak muselo s co největší opatrností. "Tato informace se nepotvrdila," hlásila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. 

Škody se zatím odhadují na šest a půl milionu korun. Ne vždy je při ohlášení možnosti výbušných materiálů v nemovitosti takové štštěstí. Před časem to na Kladně skončilo katastrofou. 

Klíčová slova: