Oprava poškozené trati u "Hlaváku" se protáhne. Jak pojedou vlaky?

 

Oprava poničené trati v tunelu mezi Vršovickým a Hlavním nádražím potrvá až do úterního večera. Přinášíme vám přehled změn v regionální železniční dopravě.

O mimořádné události z pátečního dopoledne jsme informovali v článku: 
Vykolejený vlak u hlavního nádraží mění provoz do půlnoci

Podle inspektorů Správy železniční a dopravní cesty mohla za vykolejení vlaku technická závada. "Havarovaná souprava byla odtažena v pátek večer. Oprava poškozené trati potrvá několik dní," řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský. Škoda na vlaku byla odhadnuta na čtyři sta padesát tisíc.

Omezení provozu má trvat do úterý 31. 5. do 18 hodin. Tunelem mezi Hlavním a Vršovickým nádražím se jezdí dvěma ze čtyř kolejí. Změny se týkají stovky dálkových i místních vlakových spojů. Z Hlavního nádraží odjíždějí vlaky běžným způsobem. Ve směru do Prahy jsou spoje odkloněny, případně zrušeny. 

 

Trať 070 Praha - Mladá Boleslav
Směr Všetaty - Mladá Boleslav: Osobní vlaky linky S3 jsou ze stanice Praha-Vršovice vedeny bez omezení přes stanici Praha hl. n.
Ze směru Mladá Boleslav - Všetaty: Osobní vlaky linky S3 jsou vedeny ze stanice Praha-Vysočany do stanice Praha-Vršovice mimo stanici Praha hl. n. Cestující mohou ze stanice Praha-Vysočany využít vhodný vlak do stanice Praha-Masarykovo nádraží nebo metro linku B/C (Vysočanská - Florenc - Hlavní nádraží).

Trať 210 Praha - Vrané nad Vltavou
Osobní vlaky linky S8 ve směru Vrané nad Vltavou - Dobříš resp. Čerčany jsou v úseku Praha hl.n. - Praha-Vršovice odřeknuty všechny vlaky, pouze vlak Os 9067 je veden bez omezení ze stanice Praha Hlavní nádraží. Opatření platí do 21.00 hodin 29. 5. 2016.
Cestující ze stanice Praha hl. n. do stanice Praha-Kačerov mohou využít metro linku C v úseku Hlavní nádraží - Kačerov, kde je možný přestup na vlaky směr Vrané nad Vltavou.

Os vlaky linky S8 ze směru Čerčany resp. Dobříš - Vrané na Vltavou jsou v úseku Praha-Vršovice - Praha hl. n. odřeknuty všechny vlaky, pouze vlaky Os 9062 a Os 9064 jsou vedeny bez omezení do stanice Praha Hlavní nádraží. Opatření platí do 21.00 hodin 29. 5. 2016.
Cestující mohou ze stanice Praha-Kačerov do stanice Praha hl. n. využít metro linku C v úseku Kačerov - Hlavní nádraží.

Trať 221 Praha - Benešov u Prahy

Os vlaky linky S9 směr Benešov u Prahy - Strančice - Praha hl. n. jsou ze stanice Praha-Hostivař do stanice Praha hl. n. vedeny odklonem mimo zastávku Praha-Strašnice zastávka a stanici Praha-Vršovice.
Cestující do zastávky Praha-Strašnice zastávka a stanice Praha-Vršovice mohou pokračovat ze stanice Praha-Hostivař po odklonové trase do stanice Praha hl. n. a použít Os vlaky směr Strančice - Benešov u Prahy, které jedou bez omezení přes stanici Praha-Vršovice a zastávku Praha-Strašnice zastávka bez doplatku jízdného.
Osobní vlaky linky S9 směr Praha hl. n. - Strančice - Benešov u Prahy jsou ze stanice Praha hl. n. vedeny bez omezení přes stanici Praha-Vršovice a Praha-Strašnice zastávka.