První den Mezi ploty byl opravdu punkový

Dominanta areálu
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Letošní první den festivalu Mezi ploty byl tak trochu punkový, v polovině se spustil příšerný přívalový déšť, dost návštěvníků to nevydrželo a areál opustili předčasně. V závěru publikum rozparádila kapela Pipes and Pints! 

Kam se schovat před deštěm?

Na začátku festivalu svítilo slunce a panovalo žhavé tropické dusno. Přibližně kolem páté hodiny se ale všechno změnilo, postupně se začal zvedat vítr a náhlý, silný déšť vehnal účastníky do všech možných i nemožných úkrytů. Nejsilnější nápor přestal tak do půl hodiny, minimálně ale do sedmé večerní všichni ještě mokli. I proto značná část posluchačů zmizela jako pára nad hrncem. Bylo to tak trochu punkové, ale kdo neodešel, neprohloupil.

 

Na závěr zahrála kapela Pipes and Pints, která k nevoli posluchačů oznámila, že si na konci léta dává pauzu na dobu neurčitou. Snad to nebude dlouhých 20 let jako v případě skupiny Lucie. Tihle kluci totiž umí svoje publikum opravdu dostat do varu. Kapela tohoto charakteru tady hrála poprvé, a tak poprvé areál bohnické léčebny zažil pořádné blátivé pogo!

Nezapomeňte se podívat na vše oblíbené fotokuriozity! Foto: Kuriozity – tento týden ze Sapy a o kroupách

Jako obvykle byly v areálu připraveny nejrůznější stánky. Ať už suvenýry od zdejších chovanců, jídlo, nebo nealkoholické pivo, našli jste tady široký výběr všeho možného. Co už nebylo tak příjemné, je tristní nedostatek odpadkových košů a toalet. Nedělní program slibuje zvučná jména, zahraje třeba Imodium, Michal Hrůza nebo Lenka Dusilová.