Zatopený Zlíchovský tunel zastavil dopravu v půlce Prahy

Praha úterý
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Centrum Prahy je ochromeno, díky dešti stála Blanka, Zlíchovský tunel i celý Anděl. Dopravní omezení trvají, v centru postojíte 4-5 hodin! Prahu a střední Čechy zasáhla silná bouřka, je to ale jen předvoj, výstraha meteorologů platí až do dnešní půlnoci!

Varování meteorologů se naplnilo. Celý den se nad několika kraji Česka pohybovaly četné bouřky. V několika posledních minutách dorazily i do Středočeského kraje a Prahy. Silný déšť a vítr způsobil, že jste na některých místech neviděli na krok. Lidé zůstali uvězněni v obchodech, dopravních prostředcích nebo třeba v práci. “Jsem v prodejně s oblečením a vůbec nevím, kdy se dostanu ven,” říká Iveta Horní z pražské Skalky.

V Praze stála Blanka i Zlíchovský tunel, a tím pádem celý Smíchov, dopravní komplikace ale neskončily ani po odstranění závad, kolony, které se vytvořily, ještě chvíli potrvají. „Kolem půl osmé byl provoz obnoven, bude trvat, než se Praha vyčistí a než se lidé přesunou tam, kam bude potřeba, dopravní komplikace tedy očekáváme. Omezení a zácpy určitě budou," říká mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

V oblasti Anděla nejvíce zkomplikoval dopravu zatopený Zlíchovský tunel. Proto celý Anděl stál. „Byl zatopený Zlíchovský tunel, pracujeme na odstranění, čerpáme vodu,“ uvedl mluvčí hasičů Radek Patočka. 

O dnešním počasí jsme informovali: Zlý sen? Ne realita, zase se ženou bouřky

To ale není všechno. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí až do odvolání. Bouřky mají dorazit s podobnou intenzitou jako ta odpolední. Celá republika je teď obšancovaná bouřkovými mraky.

Hrůzostrašně zatím vypadá situace v Polsku a Německu, tam bouří od rána. Ve fotogalerii si můžete prohlédnou vaše příspěvky, daly by se nazvat “Klid před bouří”. Na fotografiích uvidíte Kralupy nad Vltavou, Husinec u Prahy a Prahu.


Máte fotografie z dnešního bouřlivého dne? Pošlete nám je na zelenkova@ctidoma.cz