Na silnicích zemřelo v květnu 13 řidičů. Víc než loni

Nohu z plynu a pozor na déšť
 

Praha vede v počtu dopravních nehod, Středočeský kraj zase v počtu mrtvých na silnici. Nejhorší to je, když zaprší – a že v květnu pršelo dost!

V měsíci květnu se nejvíce bouralo v Praze. Praha všeobecně vládne všem dopravním statistikám. Průměrně se tady stane kolem 30-40 dopravních nehod denně. Většinou ale nekončí tragicky a jejich účastníci vyváznou jen s lehčím zraněním. Horší je to, jakmile zaprší, v květnu takhle vzrostla nehodovost i více než dvojnásobně, a to v jednom dni na 70-90 nehod.

Středočeský kraj je na tom o něco lépe. V průměru se drží mezi 30-40 nehodami denně. Pokud zaprší, je jich přes čtyřicet. Oproti Praze ale končívají tragicky, mrtvých tady v květnu bylo třináct.

Poslední velké bouřky dorazily v poslední květnový den. Vypláchly Zlíchovský tunel a centrum Prahy stálo. V Praze došlo k dvaadevadesáti nehodám, ve Středočeském kraji jich bylo 43. Žádný člověk na silnici naštěstí nezemřel.

Květen

V Praze během května došlo k 1 998 nehodám, ve Středočeském kaji k 1 030. V Praze zemřeli na silnici 2 lidé, ve středních Čechách jich bylo 13, a tak pozor a nohu z plynu, hlavně když zaprší! Oproti loňskému květnu se Středočeši polepšili o 106 nehod, mrtvých bylo ale jen devět, Pražáci mají o 160 nehod více, zato o dva mrtvé méně oproti květnu 2015