Pes hrdina! Řidiče z luxusního jaguaru vyčenichal v poli

Na Morgana jsou právem hrdí
 

Kde je lidský nos krátký, tam si poradí čenich psí. Když strážníci z Hostivic pronásledovali ujíždějícího řidiče, ještě netušili, že je čeká i běžecké cvičení. Chlápek si nejspíš myslel, že když má luxusní Jaguar X-type, může si dovolit všechno. 

Šofér měl zřejmě duši závodníka, protože nehodlal zastavit ani ve chvíli, kdy spojili síly policisté z Hostivic a Kladna. Naopak si s nimi chtěl zřejmě trošku zašpásovat. U Tuchlovic na Kladensku tedy auto odstavil a prchal po svých. Jenomže nevěděl, že na místo činu byla vyslána i policistka se svým služebním psem.

Jestli jste nadšení pejskaři a jste singl, zkuste speciální seznamku.

Pětiletý Morgan nelenil a vydal se po pachové stopě křovím do stráně směrem na Prahu. Šofér, toho času už pěšák, si nejspíš myslel, že když se schová do vysokého osení, bude mít vyhráno. Spletl se. Morgan si s jeho schovávačkou poradil stejně snadno jako Dracula se spící selkou. Nedal mu sebemenší šanci a policisté ho samozřejmě okamžitě zadrželi.

Policejní psi přicházejí do výcviku jako dvouletí a nejprve je čeká dvouměsíční kurz. Slouží osm let, pak odcházejí do psího důchodu.

Velmi rychle také vyšlo najevo, proč pětatřicetiletý muž zdrhal. Dechová zkouška měla sice negativní výsledek, ale chlapík má platný zákaz řízení všech motových vozidel. Zároveň se odmítl podrobit testu na drogy včetně odběru biologického materiálu. Tak jako tak ho policejní cela neminula. Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.