Na Slavnosti růží zvou Veltrusy

Zvolíte tu svoji
 

V sobotu a v neděli 25. a 26. června i váš hlas rozhodne o nejkrásnější růži tohoto roku. Pro svého favorita budete moci hlasovat po oba dva dny od 10:00 do 17:00. V rozkvetlém zámeckém parku nebude chybět ani doprovodný program.

Vystavené květiny, které doplní výzdoba na téma růže v Andersenových pohádkách, najdete možná i po čichu v oranžerii v blízkosti zámku. Ze široké škály odrůd z českých růžových sadů bude možné vybírat až do nedělního odpoledne, kdy na zámku Ostrov Veltrusy vyhlásí vítěze letošního jednadvacátého ročníku. Zvolená růže pak najde své čestné místo v zámecké kuchyňské zahradě ve společnosti výherců z předešlých let. A kdy? 25. a 26. června, oba dva dny mezi desátou a sedmnáctou hodinou.

Zámek Veltrusy má různé novinky - Zámek Veltrusy láká na nový kočár. Stejně tak láká na jízdu kočárem. Koňský povoz vás sveze každý den ve Veltrusech

V nejbližším okolí oranžerie na vás budou čekat stánky, občerstvení, tvořivé dílny a po oba dva dny také divadelní představení a zábavná hra pro děti na motivy Malé mořské víly.

Slavnost růži odstartuje v sobotu v 11 hodin hudebním vystoupením. Těšit se můžete také na jazzový koncert, který proběhne ten samý den v odpoledních hodinách.

Pokud i vy patříte mezi vášnivé pěstitele těchto půvabných květin, můžete se do soutěže přihlásit také. Stačí donést svou růži na zámek do pátku 24. června do 17:00 a budete zařazeni mezi ostatní soutěžící.

Klíčová slova: