Tropická vedra, vraždy i pátrání. To byl týden ve středu Čech

O případu zatím policie víceméně mlčí
 

Uplynulý týden byl opět plný událostí. Pojďte si s námi připomenout ty nejdůležitější z nich.

Na Světový den uprchlíků jsme připravili reportáž z detenčního tábora v Bělé pod Bezdězem, kde se cizinci učí češtinu i české zvyky, děti pravidelně navštěvují výuku, kterou vedou učitelé ze zdejší základní školy. Nyní zde přebývá padesát sedm cizinců. Zařízení je určené výhradně pro rodiny s dětmi, mezi zajištěnými cizinci je nejvíce Afghánců.

Zajímavé bylo zasedání zastupitelstva v Lysé nad Labem. Zastupitelé v tajné volbě odvolali Jiřího Havelku, který byl starostou deset let. Jako důvod uvedli, že je často nepřítomný. Jeho místo ihned obsadil Karel Otava, který teprve na začátku zasedání složil zastupitelský slib. Ten se nyní chce věnovat městským projektům.

Nová cyklostezka je v plánu na trase Nymburk - Lysá nad Labem - Čelákovice

V Lysé sice budou mít na postu starosty politického nováčka, ale místní může alespoň utěšit skutečnost, že jim kraj ve městě postaví novou cyklostezku. Ta vznikne na trase Nymburk - Lysá nad Labem - Čelákovice a propojí se s dalšími cyklostezkami v okolí.

Na Berounsku se tento týden stala vražda. Původně to mělo být pohodové odpoledne party tří kamarádů. Změnilo se však v noční můru. Když jeden z přátel dorazil do domu v Hudlicích, našel tam jen dvě mrtvoly. Policie ještě bližší informace k případu neprozradila.

A další mrtvolu našli u čerpací stancie u obce Líčnice na dálnici D4 v odstavené dodávce. Muž byl ve voze delší dobu, protože tělo již podléhalo rozkladu. I v tomto případě jsou kriminalisté na informace skoupí.
 

Ke konci týdne atakovaly teploty tropických třicet stupňů(!), lidé se skrývali doma nebo vyrazili na koupaliště. Kam za tou nejlepší koupačkou jsme psali v našem velkém přehledu bazénů. Až příště dorazí zase vysoké teploty, budete vědět, kam se můžete jít vykoupat. Také nesmíte zapomínat na pitný režim svých miláčků, kterým hrozí v létě stejné přehřátí jako člověku.

My jsme na koupališti nebyli, psali jsme pro vás další články. Například o rychlodráze na Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla, o které se mluví již několik desítek let. V současné době se zdá, že stavba bude rozdělena na několik částí a jedna z nich se může začít stavět ještě letos. Zajímá vás víc? Přečtěte si text Rychlodráha Praha-Kladno bude za 20 miliard a půjde i pod zem.

Hračky, potraviny, kosmetické přípravky - to vše může být nebezpečné. A počet výrobků s nějakou vadou, kterou odhalí hygienici, neustále přibývá. Letos jich už bylo 130, výrobky pak musely být staženy z trhu.

Pomožte s pátráním

Vodičková Tereza

Tento týden jsme vás žádali o pomoc s pátráním. Hledáme matku dvou dětí, po které se slehla zem. Mělničtí policisté pátrají po třicetileté ženě už dva týdny, odešla jen s pár korunami. Nasazen byl i policejní vrtulník.

Psali jsme i o nebezpečném psychotikovi se schizofrenními sklony a narkomanovi v jedné osobě, který uprchl z nemocnice v Havlíčkově Brodě. Policisté předpokládají, že by mohl mířit do Křečovic, kde má trvalé bydliště.

A do třetice pátráme po šestnáctileté Sáře Mikanové, která dne 22. června v 14.30 hodin utekla z budovy Městského úřadu v Příbrami, kde čekala se svým otcem na odvoz do dětského domova. Dívka je notorická útěkářka, zatím se ji vždy podařilo najít.