Části Prahy zasypaly kroupy a spláchla voda. Objevily se i vzdušné víry

 

Trvalo to jen pár minut, ale kdo byl v té chvíli na ulici nebo se někam snažil dopravit autem, ocitl se uprostřed apokalypsy. Minimálně se tak cítil, protože voda se valila ze všech stran a ještě před pár minutami horký vzduch se ochladil tak, že z nebe začaly padat kroupy. 

Kdo mohl, bral nohy na ramena a jednoduše prchal kamkoli, kde se dalo ukrýt. Dokonce i totální antisportovec dal nejrychlejší dvoustovku ve svém životě. Řidiči zastavovali svá auta uprostřed vozovek, vidět nebylo na krok. V té chvíli by měla smysl i vyhláška o povinné výstroji pro potápění v každém voze.

Každou chvíli hrozilo, že se v podstatě jakékoli auto dostane do smyku a strhne i další do hromadné bouračky. "Trošku se bojím, ale jinak je to velké dobrodružství. Tohle je jako z nějakého hollywoodského filmu a přitom není potřeba žádného triku. Krásné a zároveň tak děsivé," popsala nám scénu mladá herečka Anna Jiřina Daňhelová, která se snažila dostat na oslavu kamarádky do centra Prahy. 

Není to tak dávno, co Česko zavalily kroupy a z nebe padaly proudy vody. 

Čekala velké zdržení, nakonec se však omezilo jen na pár minut. Na Andělu už totiž jen slabě poprchávalo, po nějaké dramatické scéně ani vidu, ani slechu. Jako by si vyšší síla usmyslela, že Nové Butovice, Stodůlky a Hůrku je třeba za něco potrestat. Snad má zbytek republiky větší štěstí a nic podobného se, alespoň pro dnešek, konat nebude. Na Příbramsku by mohli vyprávět...