Mladou Boleslav rozproudí Rally Bohemia

Mladá Boleslav se má na co těšit
Zobrazit fotogalerii (3)
 

O víkendu vypukne v Boleslavi Rally Bohemia. Návštěvníci se mohou těšit na rychlá auta i zajímavý program. Nově je možné sledovat přenos díky online rádiu. Pro obyvatele znamená akce dopravní omezení.

O víkendu ožije Mladá Boleslav jednou z nejvyhledávanějších tamních akcí - Rally Bohemia, která v sobotu odstartuje již třiačtyřicátý ročník.

„43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend," říká ředitel soutěže Pavel Pavlát.

V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. – 3. 7. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally. Servisní parkoviště bude nově umístěno u třinácté brány Škoda Auto.

Obyvatelům znepříjemní průjezd uzavírky

V sobotu 2. července od 12:30 do 17:00 bude úplná uzavírka provozu na Staroměstském náměstí. V neděli 3. července od 8:00 do 17:00 bude v době rychlostní zkoušky úplná uzavírka provozu na Staroměstském náměstí a dále v ulicích Regnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem, Štyrsova, Pražská, Na Šafranici, Viničná, Pražská brána, Staroměstské náměstí. Bude platit i zákaz zastavení v celém prostoru rychlostní zkoušky po obou stranách komunikace. V případě zastavení vozidla, hrozí jeho odtažení.

V termínu od 30. 6. do 3. 7. bude uzavřeno parkoviště u Domu kultury.

Víte, kam na další výlet? Podívejte se na náš velký přehled zámků.
„Bude použito 100 kilometrů výstražné pásky, 3 000 cedulí Zakázaný prostor, 2 000 ostatních cedulí a upozornění. Trať letošní Rally Bohemia vede přes 29 obcí, a je tedy velmi náročná na zabezpečení," uvádí Petr Pavlát.

Omezení dopadnou i na městskou hromadnou dopravu

Sobotní uzavření Staroměstského náměstí přinese omezení pro linky A; 40; 50 a 60. Tyto linky budou muset využívat objízdnou trasu vedoucí ze zastávky Na výstavišti (U Sportu - linka A) ulicí Jaselská, Ptácká. Vynechány budou zastávky: 9. května, u parkoviště; Náměstí Míru; Staroměstské náměstí; Pod hradem.

Navíc v čase od 11:30 do 22:00 bude navazující omezení pro linku 50. V tomto termínu bude tato linka končit na zastávce Čejetičky, most. Vynechá zastávky: Neuberk; Vinec, dolní část; Vinec, obecní úřad; Vinec, požární zbrojnice. Omezení v Hrdlořezích bude od 7 do 14 hodin – ovlivní linku 72. Linka 72 pojede po své trase do zastávky Josefův Důl, odkud pojede rovnou do zastávky Rozcestí Podlázky.

Nedělní uzavírka omezí linky A, 40, 50 a 60. Úplná uzavírka provozu na Staroměstské náměstí a dále ulice Wagnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem, Štyrsova, Pražská, Na Šafranici, Viničná, Pražská brána.

Linka A: spoje z Kosmonos nebo od Fóra s odjezdy od 7:45 do 16:35 směr Hlavní nádraží končí v zastávce 9. května, u parkoviště a spoje s odjezdy od 8:45 do 16:45 z Hlavního nádraží začínají až ve stanici Náměstí Míru.

Linka 40: zrušeny spoje s odjezdem v 10:00; 12:30; 15:00.

Linka 50: zrušen spoj v 14:02 směr Vinec a 14:25 směr Radouč.

Linka 60: spoje v 13:25 a 16:35 z Městského stadionu jedou ze zastávky – na výstavišti po objízdné trase ulicemi Jaselská a Ptácká.

Vynechány budou zastávky 9. května, U parkoviště, Náměstí Míru, Staroměstské náměstí, Pod hradem.

Objeví se i legendy

Poprvé bude mít rally vlastní online rádio

Během letošní Rally Bohemia bude premiérově vysílat internetové Rádio Rally Bohemia, které najdete na oficiálních stránkách akce. Diváci a fanoušci se v něm budou moci dozvědět aktuální informace z průběhu soutěže, průběžné pořadí a především si poslechnout rozhovory s nejlepšími závodníky ze stanovišť STOP v cíli všech rychlostních zkoušek. Podle organizátorů patří tyto bezprostřední rozhovory s jezdci vždy k tomu nejzajímavějšímu.

Pořadatelé Rally Bohemia připravili na www.rallybohemia.cz kromě klasických map i oblíbenou verzi map pro aplikaci Google Earth, kde lze celou trať rychlostní zkoušky virtuálně proletět nad modelovanou krajinou ve 3D.

Na kompletní program Rally Bohemia se podívejte zde.