Kam se psem v Praze za koupáním, abyste ani vy nezůstali na suchu?

Většina psů má ráda, když se zchladí.
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Máte doma psa, případně celou smečku, a nevíte, kam s nimi zajít na procházku v rozpálené metropoli? Přinášíme vám tři ověřená místa, kde si vy i vaši čtyřnozí kamarádi příjdete na své.

Jedná se o známá místa, ale možná jste jejich návštěvu dosud odkládali. Je na čase to změnit!

Jak se tam dostanu?
- MHD autobusem na zastávku Vypich, případně metrem na zastávku Petřiny.
- Je možné přijet i autem. Parkování je hned u obory v ulici Na Vypichu.

Kavárna v oboře Hvězda
Obora Hvězda je výborným místem pro letní procházku se psem. Lesní stezky poskytují dostatek stínu, aby váš chlupatý parťák netrpěl přílišným vedrem. Přímo u letohrádku Hvězda najdete útulnou kavárničku Café Letohrádek s venkovním posezením. Dělají skvělou kávu a dezerty. Na své si příjdou i milovníci piva a limonád. Jen mějte na paměti, že kavárna je zavřená každé pondělí. Pokud váš pes rád plave, najdete hned za letohrádkem malý rybníček.

Horka mohou být pro psy stejně nebezpečná jako pro člověka. Nedáte-li si pozor, hrozí jim i smrt. Více najdete v článku VAROVÁNÍ: Přehřátí organismu psa znamená smrtelné nebezpečí.

Pes ale musí vlézt do vody sám a dobrovolně. Pak si koupel užije.
Jak se tam dostanu?
- MHD metro Nové Butovice
- Autem do nákupní Galerie Butovice (z parkoviště pak pěšky podle mapy)

Prokopským údolím za Černým kohoutem

“Prokopák” patří odnepaměti k romantickým místům v Praze. Než se ale do Prokopského údolí vůbec dostanete, můžete se svlažit i se svým pejskem v retenční nádrži Asuán, která byla vybudována v 80. letech minulého století. Voda do nádrže přitéká z Prokopského potoka lemujícího celou stezku až k restauraci Černý kohout. V restauraci mají skvělé grilované speciality (na své si příjdou i vegetariáni), točené pivo, limonády a točenou zmrzlinu!

Někteří psi jsou ve vodě jako doma.
Jak se tam dostanu?
- MHD tramvají na zastávku Poštovka
- Autem na Poštovku a zaparkovat mezi domy v ul. Zahradníčkova

Zapomenutá Cibulka

Stezka začíná u kachního jezírka kousek od zastávky tramvaje Poštovka. Pokud je váš pes nedočkavý, můžete jej okoupat už zde, ale to hlavní teprve příjde. O několik metrů dál se před vámi otevře pohled na louku, sad a Čínský pavilon. Dnes jde spíše o chátrající zříceninu zděného altánu v čínském stylu. Dále po cestě narazíte na středověkou rozhlednu, která je přístupná. Z jejího vrcholu je možné pozorovat celý přírodní park Košíře-Motol jako na dlani. Pod rozhlednou je zrenovovaná zřícenina gotické kaple a o pár desítek metrů dále narazíte na dřevěný altán a jezírko, nad jehož hladinou se sklání sousoší bohyně lovu Diany. V jezírku klidně okoupejte psa, a pak se vydejte zpět k rozhledně do kopce. Podle mapy, kolem lesa a krátce i klidnými uličkami dorazíte až k restauraci Na Cibulce, která je součástí tenisového areálu. Těšit se můžete na skvělé pivo, domácí limonády a převážně italskou kuchyni. 

Znáte jiná místa, kam se psem v Praze? Podělte se o ně s ostatními v komentářích!