Podvod s uhlím na Kladně, stařenka přišla o tisíce

Podvodník využil důvěřivosti seniorky
 

Člověk s alespoň průměrně vyvinutým sociálním cítěním z toho musí mít minimálně žaludeční nevolnost. Některým lidem je však úplně jedno, když využijí vysokého věku a důvěřivosti seniorů. Hlavně, že se napakují! V tomto případě přišla stařenka o 17 tisíc, když skočila na lest s uhlím.

Zatím neznámý pachatel se vůbec nerozpakoval a nebohou seniorku nachytal na běžné výmluvě o tom, že ho posílá někdo z její rodiny. Tentokrát si vymyslel, že vnučka šestaosmdesátileté ženy objednala třicet metráků uhlí za sedmnáct tisíc korun. "Na pozemku opravdu uhlí složil, ale jen nepoměrnou část. Seniorka požadovanou částku zaplatila," popsala mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Jen zřídka se stane, že senior či seniorka zaženou pachatele na útěk.

Podvodník poté odjel, aniž by poškozené ženě předal doklad. Následně seniorka zjistila, že její vnučka žádné uhlí neobjednávala a ani složené množství neodpovídá zaplacené částce. "Policie vyzývá občany, kteří by si v Tuchlovicích v ulici P. Bezruče všimli muže i s jeho vozidlem a naloženým uhlím, aby poskytli informace na linku 158," žádá o pomoc Šteinerová.

Největším problémem těchto podvodných jednání a krádeží je nevyzpytatelnost pachatelů. Ve svých pohádkách jsou většinou velmi vynalézaví a umí je podávat věrohodně. Ne náhodou si ke své trestné činnosti vybírají hlavně seniory. S podobným problémem okrádání starých lidí bojují například i ve Slaném.